iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 34 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı yoğurt 12 su bardağı irmik 34 su bardağı haşhaş tohumu 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 12 tatlı kaşığı limon suyu Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu Üzeri için:
1 poşet krem şanti 34 su bardağı soğuk süt
NASIL YAPILIR?
Soğuması gerektiği için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın Kaynamakta olan şerbete taze sıkılmış limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın Soğuması için bir kenarda bekletin Tatlıyı hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Sırasıyla; ayçiçek yağı ve yoğurt ilave ettiğiniz tatlıyı karıştırma işlemini sürdürün Tatlıya adını veren haşhaş tohumu, irmik ve elenmiş unu katın Taze sıkılmış limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürdüğünüz tatlı harcını yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın Fırın tepsisinde eşit yükseklikte olduğundan emin olduğunuz haşhaşlı tatlıyı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp, renk alana kadar yaklaşık 4045 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz tatlının üzerine soğuyan şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin Toz krem şantiyi, soğuk sütle çırpıp kıvam alması için tatlı soğurken kısa bir süre buzdolabında bekletin Son olarak üzerini çırpılmış krem şantiyle kapladığınız tatlıyı, dilim olarak bir bardak demli çay eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın
4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 34 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı yoğurt 12 su bardağı irmik 34 su bardağı haşhaş tohumu 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 12 tatlı kaşığı limon suyu Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu Üzeri için:
1 poşet krem şanti 34 su bardağı soğuk süt
NASIL YAPILIR?
Soğuması gerektiği için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın Kaynamakta olan şerbete taze sıkılmış limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın Soğuması için bir kenarda bekletin Tatlıyı hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları beyaza çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Sırasıyla; ayçiçek yağı ve yoğurt ilave ettiğiniz tatlıyı karıştırma işlemini sürdürün Tatlıya adını veren haşhaş tohumu, irmik ve elenmiş unu katın Taze sıkılmış limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürdüğünüz tatlı harcını yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın Fırın tepsisinde eşit yükseklikte olduğundan emin olduğunuz haşhaşlı tatlıyı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp, renk alana kadar yaklaşık 4045 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz tatlının üzerine soğuyan şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirin Toz krem şantiyi, soğuk sütle çırpıp kıvam alması için tatlı soğurken kısa bir süre buzdolabında bekletin Son olarak üzerini çırpılmış krem şantiyle kapladığınız tatlıyı, dilim olarak bir bardak demli çay eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın