iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt veya süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?? Öncelikle yumurtaları mikserle iyice çırpın Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırasıyla ilave ederek karıştırın Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın Kek hamuru gibi kıvamlı bir hamur elde edin Dikdörtgen borcamı yağlayıp, hamuru güzelce yayalım Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar pişirin Bu arada kekini fırında pişirirken, şerbeti hazırlayın Şerbeti 15 dk kaynatıp ılımaya bırakalım Kekimiz fırından çıkıp ilk sıcağı geçince ılık şerbeti döküp, dinlenmeye bırakılır Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında biraz bekletin Son olarak üzerine krem şantiyi güzelce sürüp dinlenmeye bırakın Bir gün bekletilirse şerbeti çektiği için daha lezzetli olur ? Denemek isteyenlere afiyet olsun sevgiler ?
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt veya süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?? Öncelikle yumurtaları mikserle iyice çırpın Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırasıyla ilave ederek karıştırın Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın Kek hamuru gibi kıvamlı bir hamur elde edin Dikdörtgen borcamı yağlayıp, hamuru güzelce yayalım Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar pişirin Bu arada kekini fırında pişirirken, şerbeti hazırlayın Şerbeti 15 dk kaynatıp ılımaya bırakalım Kekimiz fırından çıkıp ilk sıcağı geçince ılık şerbeti döküp, dinlenmeye bırakılır Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında biraz bekletin Son olarak üzerine krem şantiyi güzelce sürüp dinlenmeye bırakın Bir gün bekletilirse şerbeti çektiği için daha lezzetli olur ? Denemek isteyenlere afiyet olsun sevgiler ?