iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*Yarım bardak haşhaş
*1 + 14 su bardağı irmik
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
Şerbeti için;
*1 ,5 su bardağı şeker
*1 ,5 su bardağı su (Şerbet kaynatılmayacak)
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı 1 Yumurta ve şeker çırpılır
2 Haşhaş, irmik, sıvı yağ ve süt eklenir
3 Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek elde edilen hamur kare borcama dökülür
4 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir
5 Fırından çıktıktan sonra kekin biraz ılıması beklenir ve daha sonra kaynatmadan hazırlanan şerbet üzerine dökülür
6 Son olarak bir paket kremşanti bir su bardağı süt ile çırpılarak soğuyan kekin üzerine dökülür
Afiyet olsun
*Yarım bardak haşhaş
*1 + 14 su bardağı irmik
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
Şerbeti için;
*1 ,5 su bardağı şeker
*1 ,5 su bardağı su (Şerbet kaynatılmayacak)
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı 1 Yumurta ve şeker çırpılır
2 Haşhaş, irmik, sıvı yağ ve süt eklenir
3 Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek elde edilen hamur kare borcama dökülür
4 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir
5 Fırından çıktıktan sonra kekin biraz ılıması beklenir ve daha sonra kaynatmadan hazırlanan şerbet üzerine dökülür
6 Son olarak bir paket kremşanti bir su bardağı süt ile çırpılarak soğuyan kekin üzerine dökülür
Afiyet olsun