iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 limon suyu
Üzerine;
*2 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım Tencereye şekeri ve suyu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca yarım limon suyunu sıkalım Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım Krem şantiyi de üzerindeki tarife göre hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz
Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar güzelce çırpalım Sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Kekimiz piştikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak kekimize her yerine gelecek şekilde döküp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi üzerine yayıyoruz Buzdolabında 23 saat soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*12 limon suyu
Üzerine;
*2 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım Tencereye şekeri ve suyu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca yarım limon suyunu sıkalım Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım Krem şantiyi de üzerindeki tarife göre hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz
Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar güzelce çırpalım Sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Kekimiz piştikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak kekimize her yerine gelecek şekilde döküp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi üzerine yayıyoruz Buzdolabında 23 saat soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun