iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
**3 adet yumurta
**1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
**1 su bardağı sıvı yağ
**1 su bardağı şeker
**1 su bardağı irmik
**Yarım su bardağı süt
**1 paket kabartma tozu
**1 paket vanilya
**1 su bardağı un
Şerbeti için;
**1,5 su bardağı şeker
**2 su bardağı su
Üzeri için;
*Krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
*Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz Karıştırma kabına*yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek*çırpılır
*Kek hamurunu pişiriyoruz Kek hamuru yağlanmış *kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30 35 dakika kadar pişmeye bırakılır
*Şerbeti kek ile buluşturuyoruz Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür
*Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür Dilimlenerek servis edilir Afiyet olsun
h 4Haşhaşlı Revani Videolu Anlatımı
**3 adet yumurta
**1 su bardağı mavi haşhaş (siyah haşhaş)
**1 su bardağı sıvı yağ
**1 su bardağı şeker
**1 su bardağı irmik
**Yarım su bardağı süt
**1 paket kabartma tozu
**1 paket vanilya
**1 su bardağı un
Şerbeti için;
**1,5 su bardağı şeker
**2 su bardağı su
Üzeri için;
*Krem şanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
*Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz Karıştırma kabına*yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek*çırpılır
*Kek hamurunu pişiriyoruz Kek hamuru yağlanmış *kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30 35 dakika kadar pişmeye bırakılır
*Şerbeti kek ile buluşturuyoruz Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür
*Krem şanti ile kaplıyoruz servise hazır Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür Dilimlenerek servis edilir Afiyet olsun
h 4Haşhaşlı Revani Videolu Anlatımı