iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak su
12 süt
2 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 kahve kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içinde mayayı eritin Şeker, 2 bardak su, tuz, sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın Sert hamur tutup 25 dakika kabarması için bekletin
Hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün Fırın kabını yağlayıp hamurlara ekmek şekli verin Pişirmeden önce fırın kabında 20 dakika bekletin Üstüne sıvıyağ sürüp çörekotuyla süsleyin 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin
1 kg un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak su
12 süt
2 yemek kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı haşhaş
1 kahve kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içinde mayayı eritin Şeker, 2 bardak su, tuz, sirke ve haşhaş ilave edip unu yavaş yavaş karıştırın Sert hamur tutup 25 dakika kabarması için bekletin
Hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün Fırın kabını yağlayıp hamurlara ekmek şekli verin Pişirmeden önce fırın kabında 20 dakika bekletin Üstüne sıvıyağ sürüp çörekotuyla süsleyin 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin