Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Un Helvası

Haşhaşlı Un Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Haşhaşlı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay bardağı un
*1 çay bardağı haşhaş
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt (soğuk veya oda sıcaklığında olabilir, ben soğuk süt kullandım)

Haşhaşlı Un Helvası Tarifi Yapılışı Değişik tarif arayanlar mutlaka denemeli Bu tarifi ilk kez yaptım ve pişman olmadım Eşimde bende çok beğendik Farklı ve hoş bir tadı vardı…
Bir kaseye süt ve şeker alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır (Kaynatılmayacak)
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır Orta hararetli ateşte tereyağı eriyince un eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur Kavrulan una haşhaş eklenir ve karıştırılır 3 dakika sonra şekerli süt eklenir ve hızla karıştırılmaya devam edilir Helva toparlanmaya başlayınca 23 dakika sonra altı kapatılır Biraz soğuyunca elle yuvarlayarak veya kalıplarla şekil verebilirsiniz Ben kaşık yardımıyla sıcak sıcak muffin kalıplarına döktüm Ve birinin hemencik tadına baktım Bence sıcakken tüketmelisiniz çok daha güzel oluyor
::Afiyet Olsun::

858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt