Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı ve cevizli çörek

Haşhaşlı ve cevizli çörek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamur için

45 su bardağı un
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
İç malzeme

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri için

2 yumurta sarısı
Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri

Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin

Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin Yufkaları üst üste yerleştirip 78 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun

Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 3035 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt