iltasyazilim
FD Üye
Hamur için
45 su bardağı un
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
İç malzeme
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin
Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin Yufkaları üst üste yerleştirip 78 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun
Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 3035 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın
45 su bardağı un
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
İç malzeme
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin
Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin Yufkaları üst üste yerleştirip 78 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun
Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 3035 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın