iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Ve Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 kg un
İç harcı için
*500 g haşhaş ezmesi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Haşhaşlı Ve Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurarak başlayalım,
Ilık sütü şekeri mayayı elimizle karıştırarak eritelim ve 10 dk bekletelim Daha sonra sıvı yağımızı yumurtaların sarısını ayıralım Yüzüne sürmek için beyazlarını hamuru ekleyelim Tuz ve unu katarak güzelce yoğuralım Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı 1 saat mayalanması için bekletelim
İç harcını hazırlayalım Haşhaşımızı cevizli karıştıralım
Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım İlk bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açalım ve iç harcımızdan bir tatlı kaşığı alıp bezenin her yerine sürelim Zarf gibi katlayalım Yağılı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yumurta sarısı sürelim İsteğe göre susam çörek otu kullanabilirsiniz ve parmak uçlarımızla bastıralım 30 dk tepsi mayası için bekletelim 200 c fırında alt üst kızarana dek pişirelim Şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 kg un
İç harcı için
*500 g haşhaş ezmesi
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Haşhaşlı Ve Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı Hamuru yoğurarak başlayalım,
Ilık sütü şekeri mayayı elimizle karıştırarak eritelim ve 10 dk bekletelim Daha sonra sıvı yağımızı yumurtaların sarısını ayıralım Yüzüne sürmek için beyazlarını hamuru ekleyelim Tuz ve unu katarak güzelce yoğuralım Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olmalı 1 saat mayalanması için bekletelim
İç harcını hazırlayalım Haşhaşımızı cevizli karıştıralım
Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım İlk bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açalım ve iç harcımızdan bir tatlı kaşığı alıp bezenin her yerine sürelim Zarf gibi katlayalım Yağılı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yumurta sarısı sürelim İsteğe göre susam çörek otu kullanabilirsiniz ve parmak uçlarımızla bastıralım 30 dk tepsi mayası için bekletelim 200 c fırında alt üst kızarana dek pişirelim Şimdiden afiyet olsun