iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Yöresel Katmer Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*4 su bardağı un
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1,5 su bardağı ılık su
Mayalı karışım için:
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı ılık su
Arasına sürmek için:
*1,5 su bardağı çekilmiş haşhaş
*1,5 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
*Tereyağı
Haşhaşlı Yöresel Katmer Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş maya, toz şeker ve ılık suyu bir araya getirelim Mayanın 5 dakika kadar köpürmesini bekleyelim
Daha sonra yoğurma kabına 4 su bardağı unumuzu alalım Üzerine 1 silme yemek kaşığı tuzumuzu koyalım Bir yanda 5 dakika kadar beklettiğimiz mayalı karışımımızı unumuzun üzerine ilave edelim
Sonra 1,5 su bardağı ılık suyumuzu yavaş yavaş hamurumuza yedirelim ve yoğurmaya başlayalım Mayalı hamurları ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi sonuç alırız Böylelikle hamur kendini daha iyi topluyor ve pürüzsüz bir hal alıyor
Hamur elimize yapışmayacak fakat katı da olmayacak Yoğurduğumuz hamurumuzu 15 dakika ağzı kapalı olarak mayalanmaya bırakıyoruz Artık hamurumuz hazır
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım Yaklaşık 78 tane beze çıkıyor Evet sıra geldi bezeleri açma işlemine *Gözünüz korkmasın hemen Kolay açılan bir hamurumuz var Ben yapabiliyorsam emin olun sizlerde yapabilirsiniz
Unlamış olduğumuz tezgahımıza bir beze alıyoruz *Büyük boy servis tabağı ebatında açıyoruz Üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz *Hamurumuzu sağlı sollu kapatarak her kapattığımızda da üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek küçük bir kare elde ediyoruz Resimlerden daha iyi anlayacaksınız eminimki
Tekrar bu küçük kare olan hamurumuzu oklava yardımıyla açarak büyütüyoruz
Son olarak büyük boy yanmaz bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz *İki yüzüne de tereyağ sürerek işlemimizi sona erdiriyoruz Artık yenmeye hazır, ağzınıza layık katmerlerimizi servis edebiliriz
Benim önerim bıçakla 4’e keserek servis etmenizdir
Afiyet olsun
*
*
*4 su bardağı un
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1,5 su bardağı ılık su
Mayalı karışım için:
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı ılık su
Arasına sürmek için:
*1,5 su bardağı çekilmiş haşhaş
*1,5 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
*Tereyağı
Haşhaşlı Yöresel Katmer Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş maya, toz şeker ve ılık suyu bir araya getirelim Mayanın 5 dakika kadar köpürmesini bekleyelim
Daha sonra yoğurma kabına 4 su bardağı unumuzu alalım Üzerine 1 silme yemek kaşığı tuzumuzu koyalım Bir yanda 5 dakika kadar beklettiğimiz mayalı karışımımızı unumuzun üzerine ilave edelim
Sonra 1,5 su bardağı ılık suyumuzu yavaş yavaş hamurumuza yedirelim ve yoğurmaya başlayalım Mayalı hamurları ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi sonuç alırız Böylelikle hamur kendini daha iyi topluyor ve pürüzsüz bir hal alıyor
Hamur elimize yapışmayacak fakat katı da olmayacak Yoğurduğumuz hamurumuzu 15 dakika ağzı kapalı olarak mayalanmaya bırakıyoruz Artık hamurumuz hazır
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparalım Yaklaşık 78 tane beze çıkıyor Evet sıra geldi bezeleri açma işlemine *Gözünüz korkmasın hemen Kolay açılan bir hamurumuz var Ben yapabiliyorsam emin olun sizlerde yapabilirsiniz
Unlamış olduğumuz tezgahımıza bir beze alıyoruz *Büyük boy servis tabağı ebatında açıyoruz Üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz *Hamurumuzu sağlı sollu kapatarak her kapattığımızda da üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek küçük bir kare elde ediyoruz Resimlerden daha iyi anlayacaksınız eminimki
Tekrar bu küçük kare olan hamurumuzu oklava yardımıyla açarak büyütüyoruz
Son olarak büyük boy yanmaz bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz *İki yüzüne de tereyağ sürerek işlemimizi sona erdiriyoruz Artık yenmeye hazır, ağzınıza layık katmerlerimizi servis edebiliriz
Benim önerim bıçakla 4’e keserek servis etmenizdir
Afiyet olsun
*
*