iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı irmik
*2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3 çay kaşığı limon suyu
Haşhaşpare Tarifi Yapılışı İlk olarak margarin ve şekeri karıştırıyoruz, sonrasında yumurta, vanilya, kabartma tozu, haşhaş ve irmiği ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ,hamurumuzu şekil vererek tepsimize diziyoruz ,sonrası sonrasında üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla şekil veriyoruz Üzerine biraz daha mavi haşhaş ekliyoruz ,yaklaşık 25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,fırından çıkar çıkmaz soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine döküyoruz Yaklaşık 2 saat kadar soğuttuktan sonra tatlımız servise hazırdır Afiyet olsun
*125 gr margarin
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı irmik
*2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
*4 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*3 çay kaşığı limon suyu
Haşhaşpare Tarifi Yapılışı İlk olarak margarin ve şekeri karıştırıyoruz, sonrasında yumurta, vanilya, kabartma tozu, haşhaş ve irmiği ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Ardından unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ,hamurumuzu şekil vererek tepsimize diziyoruz ,sonrası sonrasında üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla şekil veriyoruz Üzerine biraz daha mavi haşhaş ekliyoruz ,yaklaşık 25 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,fırından çıkar çıkmaz soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine döküyoruz Yaklaşık 2 saat kadar soğuttuktan sonra tatlımız servise hazırdır Afiyet olsun