Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşlama Biber Turşusu

Haşlama Biber Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Haşlama Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*Kurutulmuş dolmalık biber
*3 diş sarımsak
*2 tatlı kaşığı tuz
*Limon tuzu
*1 kaç yaprak taze nane

Haşlama Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Öncelikle 18 kadar kurutulmuş biberi 45 dakika kadar haşlıyoruz Biberlerin kabukları elinize aldiğınızda soyulması lazım Haşladığımız biberlerin suyunu süzüp yıkıyoruz ve biraz soğuyunca kabuklarını soyup kaşığa gelecek şekilde kesiyoruz Büyüklüğü size kalmış Daha sonra sarımsakları ve tuzu havana alıp eziyoruz Soğuyan biberlerimizi tencereye koyuyoruz üzerine de tuzlu sarımsaklı karışımı döküp üzerini geçecek kadar kaynar suyu ilave ediyoruz Bu işlemler tamamlandıktan sonra limon tuzumuzu ve naneleri ilave edip buzdolabına soğuması için kaldırıyoruz Annemden öğrendiğim ve 16 aylık kızımla seve seve yediğimiz bu tarifi ilk yapmış olmama rağmen çok güzel oldu Dolapta soğuyan turşumuzun tadına bakıp tuz ya da limon tuzu ilave edebiliriz tamamen damak tadımıza kalmış birşey İnşallah sizde seversiniz afiyet olsun
 
858,498Konular
982,058Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt