iltasyazilim
FD Üye
Haşlama Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Kurutulmuş dolmalık biber
*3 diş sarımsak
*2 tatlı kaşığı tuz
*Limon tuzu
*1 kaç yaprak taze nane
Haşlama Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Öncelikle 18 kadar kurutulmuş biberi 45 dakika kadar haşlıyoruz Biberlerin kabukları elinize aldiğınızda soyulması lazım Haşladığımız biberlerin suyunu süzüp yıkıyoruz ve biraz soğuyunca kabuklarını soyup kaşığa gelecek şekilde kesiyoruz Büyüklüğü size kalmış Daha sonra sarımsakları ve tuzu havana alıp eziyoruz Soğuyan biberlerimizi tencereye koyuyoruz üzerine de tuzlu sarımsaklı karışımı döküp üzerini geçecek kadar kaynar suyu ilave ediyoruz Bu işlemler tamamlandıktan sonra limon tuzumuzu ve naneleri ilave edip buzdolabına soğuması için kaldırıyoruz Annemden öğrendiğim ve 16 aylık kızımla seve seve yediğimiz bu tarifi ilk yapmış olmama rağmen çok güzel oldu Dolapta soğuyan turşumuzun tadına bakıp tuz ya da limon tuzu ilave edebiliriz tamamen damak tadımıza kalmış birşey İnşallah sizde seversiniz afiyet olsun
*Kurutulmuş dolmalık biber
*3 diş sarımsak
*2 tatlı kaşığı tuz
*Limon tuzu
*1 kaç yaprak taze nane
Haşlama Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
Öncelikle 18 kadar kurutulmuş biberi 45 dakika kadar haşlıyoruz Biberlerin kabukları elinize aldiğınızda soyulması lazım Haşladığımız biberlerin suyunu süzüp yıkıyoruz ve biraz soğuyunca kabuklarını soyup kaşığa gelecek şekilde kesiyoruz Büyüklüğü size kalmış Daha sonra sarımsakları ve tuzu havana alıp eziyoruz Soğuyan biberlerimizi tencereye koyuyoruz üzerine de tuzlu sarımsaklı karışımı döküp üzerini geçecek kadar kaynar suyu ilave ediyoruz Bu işlemler tamamlandıktan sonra limon tuzumuzu ve naneleri ilave edip buzdolabına soğuması için kaldırıyoruz Annemden öğrendiğim ve 16 aylık kızımla seve seve yediğimiz bu tarifi ilk yapmış olmama rağmen çok güzel oldu Dolapta soğuyan turşumuzun tadına bakıp tuz ya da limon tuzu ilave edebiliriz tamamen damak tadımıza kalmış birşey İnşallah sizde seversiniz afiyet olsun