iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
İç harcı için:
300 gram orta yağlı kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 12 çay kaşığı acı toz kırmızı biber 14 demet maydanoz Dış hamuru için:
34 su bardağı ince bulgur 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı un 12 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı sıcak su Köfteleri haşlamak için:
6 su bardağı sıcak su
NASIL YAPILIR?
Köftelerin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Ayçiçek yağını küçük bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin Orta yağlı kıymayı katın, suyunu çekip renk alana kadar kavurun Tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan ve acı toz kırmızı biberle birlikte kavrulmuş kıymayı çeşnilendirin Son olarak; incecik kıyılmış maydanoz yapraklarını ekledikten sonra hazırladığınız iç harcı ocaktan alın Dış hamuru için; incir bulgur ve irmiği derin bir tencereye alın Sıcak su ve tuz ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra azar azar un ilave ettiğiniz bulgur karışımını, tahta bir kaşıkla karıştırın Yoğurarak kıvam almasını sağladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Baş parmağınızla orta kısımlarına çukur açtıktan sonra önceden hazırladığınız ve soğumuş olan iç harçla doldurun Yuvarladığınız köfteleri hafifçe bastırarak arzuya göre yassı şeklini verin Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 1015 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sos eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
İç harcı için:
300 gram orta yağlı kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 12 çay kaşığı acı toz kırmızı biber 14 demet maydanoz Dış hamuru için:
34 su bardağı ince bulgur 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı un 12 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı sıcak su Köfteleri haşlamak için:
6 su bardağı sıcak su
NASIL YAPILIR?
Köftelerin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Ayçiçek yağını küçük bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin Orta yağlı kıymayı katın, suyunu çekip renk alana kadar kavurun Tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan ve acı toz kırmızı biberle birlikte kavrulmuş kıymayı çeşnilendirin Son olarak; incecik kıyılmış maydanoz yapraklarını ekledikten sonra hazırladığınız iç harcı ocaktan alın Dış hamuru için; incir bulgur ve irmiği derin bir tencereye alın Sıcak su ve tuz ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra azar azar un ilave ettiğiniz bulgur karışımını, tahta bir kaşıkla karıştırın Yoğurarak kıvam almasını sağladığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Baş parmağınızla orta kısımlarına çukur açtıktan sonra önceden hazırladığınız ve soğumuş olan iç harçla doldurun Yuvarladığınız köfteleri hafifçe bastırarak arzuya göre yassı şeklini verin Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 1015 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sos eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın