iltasyazilim
FD Üye
Haşlama İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı köftelik bulgur
*3 5 su bardağı ılık su
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*Haşlamak için su
İç malzemesi;
*250 gram kıyma
*4 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*1 fincan ceviz için
*Pul biber, tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*
Haşlama İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle ince doğradığımız kuru soğanı tavamıza alalım, yağlarını katıp soğanımızı biraz kavuralım Kıymanısı da katıp kavuralım baharatlarını, salçasını ve sonrada cevizini katıp buzdolabına bırakıp soğutalım
Hamur yoğurma kabımıza bulgur ile irmiği alıp suyunu tuzunu katıp biraz suyunu çekmesini bekleyelim
ununu katıp iyice yoğuralım Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup içine malzemeden bir miktar koyup ağzını kapatalım oval olmazsa yuvarlakta yapabiliriz Bu şekilde hamurumuzu bitirelim Derince bi tenceremize bolca su bırakalım suyumuz kaynayınca tencerimize köftemizden dolduralım 10 dakika kadar haşlayıp köftelerimizi süzgece alalım Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir Sıcak sıcak servis yapalım üzerine de isteğe bağlı salçalı sos gezdirelim Kolay gelsin afiyetler olsun
*2 su bardağı köftelik bulgur
*3 5 su bardağı ılık su
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*Haşlamak için su
İç malzemesi;
*250 gram kıyma
*4 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*1 fincan ceviz için
*Pul biber, tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*
Haşlama İçli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle ince doğradığımız kuru soğanı tavamıza alalım, yağlarını katıp soğanımızı biraz kavuralım Kıymanısı da katıp kavuralım baharatlarını, salçasını ve sonrada cevizini katıp buzdolabına bırakıp soğutalım
Hamur yoğurma kabımıza bulgur ile irmiği alıp suyunu tuzunu katıp biraz suyunu çekmesini bekleyelim
ununu katıp iyice yoğuralım Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup içine malzemeden bir miktar koyup ağzını kapatalım oval olmazsa yuvarlakta yapabiliriz Bu şekilde hamurumuzu bitirelim Derince bi tenceremize bolca su bırakalım suyumuz kaynayınca tencerimize köftemizden dolduralım 10 dakika kadar haşlayıp köftelerimizi süzgece alalım Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir Sıcak sıcak servis yapalım üzerine de isteğe bağlı salçalı sos gezdirelim Kolay gelsin afiyetler olsun