Ama yapılan araştırmalarda kişisel Diyet ve sıhhat uygulamalarının önceden düzenlenmesi, önlenebilir hastalıkları, sakatlıkları ve erken ölümleri azaltmaktadır Memorial Hizmet Hastanesi Gıda ve Perhiz Bölümü’nden Dyt Aysu Aydınlatılmış, hastalıklara tarafından besin hakkında data verdi Sağlam karoser için dengelenmiş ve sağlıklı gıda koşul! Sağlığın korunması, kaliteli bir şekilde devam ettirilebilmesi, hastalıklardan korunma, rahatsızlık oluştuktan daha sonra hastalığın tedavi edilebilmesi ve tedavi sürecinde yeterli, dengelenmiş ve dinç besin en esas koşuldur Her hastalık türünde farklı tıbbi beslenme tedavisi uygulanmakta ve hastalığın en etkin şekilde çare edilmesi planlanmaktadır Ameliyat sonrası yağ ve kalori alımı kısıtlanmalı Beslenmesine en fazla uyarı etmesi gereken grup aşırı şişman lan hastalardır Morbid obez hastalarda, tartı kaybının sürdürülmesinde bariatrik cerrahi en etkili yöntemdir Işlem öncesi ve sonrasında hastanın diyetisyen tarafından mutlaka değerlendirilmesi yapılmalı, tatmin edici ve dengeli beslenme programı oluşturulması gerekmektedir Bu sayede diyete bağlı komplikasyonlar önlenmiş olacaktır Kilo kaybetmek ve kilo kaybını gözetmek için yağ ve kalori alımının kısıtlanması gerekmektedir Tıbbi gıda tedavinin etkinliğini artırır Bilhassa kalp hastalıkları, beyin ve böbrek damarlarını etkileyen hastalıklar ve periferik damar hastalıkları beslenmelerine bilhassa dikkat etmelidir Bu hastalıklarda kolesterolün ve kan yağlarının belirli bir seviyede tutulması sağlıklı gıda ile mümkündür Cisim ağırlığının özlem edilen sınırın %15ini geçmeyecek düzeye indirilmesi ve zorunlu tıbbi beslenme tedavisinin yapılması tedavinin etkinliğini artırmaktadır Kan şekeri düzeyleri çok önemli Diyabet, pankreasın yeterli insulin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu sürekli kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile aralıksız bir hastalıktır Diyabetin tıbbi beslenme tedavisi, diyabetin oluşumunu önlemek için, var olan diyabeti tedavi etmek için ve diyabete bağlı komplikasyonların gelişimini durdurmak ya da yavaşlatmak için gereklidir ve tedavinin temelini oluşturur Herif 1 Diyabet, Herif 2 Şeker Hastalığı ve gestasyonel diyabette tıbbi gıda tedavisi ile kan şekeri düzeyleri adi ya da normale yakın düzeylerde tutarak, kronik komplikasyonlar önlenir ve tehlike azalır Diyabetlinin yemekten hoşlandığı besinlerin, gıda değişimleri öğretilerek, kişinin miktarınca bu besinleri yemesi de sağlanmaktadır Kanser hastalarında diyetsel teşebbüs kayda değer Kanser beden hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde üremeleri ile meydana gelen bir hastalıktır hücreler henüz tam meçhul bir nedenle, kontrolsüz olarak bölünmeye başlamaktadır Çare esnasında oluşacak iştahtan kesilme, zayıflama ya da kilo alma, ağız ya da boğaz ağrısı, koku veya tat değişikliği, bulantı, kusma, ishal, kabızlık gibi durumlarların önlenmesinde diyetsel yaklaşımlar çok önemlidir Kanser tedavisi sırasında beslenme ile bu sıkıntılar uzaktan tutulabilmektedir Günümüzde birçok hastalığın önlenmesinde, tedavisi esnasında ve hastalık ardından hastanın besin durumunun saptanarak, kişiye özgü, tatmin edici ve dengeli gıda programları ile takip edilmesi gerekmektedir id Gad300250