Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hastanın şifa bulması için okunacak dua

0
109

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Eshâbı kirâmın büyüklerinden Osman bin Huneyf bildiriyor: İyi olması için duâ istiyen bir âmâya, abdest alıp, iki rekât namaz kılmasını, daha sonra “Allahümme innî es'elüke ve eteveccehü ileyke biNebiyyike Muhammedin Nebiyyirrahme, yâ Muhammed innî eteveccehü bike ilâ Rabbî fî hâcetîhâzihî, li taktıyeli, Allahümme şeffi'hü fiyye duâsını okumasını emretmiştir

Eshâbı kirâm, bu duâyı her zaman okurdu Bu duâda, dileğin kabûl edilmesi için, Muhammed aleyhisselâmı vesîle edilmektedir

Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâhavle ve lâkuvvete illâ billâhil ’ aliyyil ’azîm Duâsı da bütün hastalıklar için okunur Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavuşmak için beşyüz kerre okunur Evvelinde ve âhirinde yüzer def ’a salevâtı şerîfe okuyup duâ etmelidir

Hadîsi şerîfde buyuruldu ama, “Bir hasta, lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimînkırk def'a okursa, şehîd olarak vefât eder Şifâ bulursa, bütün günâhları afv olur

Bir gün iki gözü a ’mâ bir kimse gelip, “yâ Resûlallah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem Allahü teâlâya duâ et, gözlerim açılsın, dedi Peygamberimiz, “Kusûrsuz bir abdest al! Sonradan Yâ Rabbî! Sana yalvarıyorum Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı araya koyarak, senden istiyorum Ey fazla sevdiğim
Peygamberim Muhammed aleyhisselâm! Seni vesîle ederek,Rabbime yalvarıyorumSenin hâtırın için kabûl etmesini istiyorumYâ Rabbî! Bu yüce Peygamberi bana şefâatcı eyle! Onun hurmetine duâmı kabûl et! duâsını okumasını söyledi Adam, abdest alıp duâ etti Anında gözleri açıldı Bu duâyı Müslümanlar, daima okumuşlar ve maksadlarına kavuşmuşlardır *

858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt