iltasyazilim
FD Üye
Haşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane 2 kiloluk kuzu budu
*3 buçuk su bardağı pirinç
*Bir avuç badem
*Yarım demet maydanoz
*Birer tatlı kaşığı tane kara biber
*Tane yeni bahar
*Birer tatlı kaşığı toz karabiber
*Toz yeni bahar
*Tuz
Haşu Tarifi Yapılışı Size Mardin yöresine ait bir lezzet sunmak istiyorum Kaburga dolmasının iç pilavı Bu yemek çok beğeni alan, hem göze hemde mideye hitap eden bir o kadarda zahmetli bir lezzet Özel misafirlere yapılır
Hazırlanışı: İlk önce bütün butlarımızı yıkayıp süzüyoruz Ortasına bir çizik atıp yağda kısık ateşte altlı üstlü kızartıyoruz Yaklaşık yarım saat kadar sürüyor Kızaran budumuzu çıkarıp biraz yağıyla beraber ve tane baharatlarıyla düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz O esnada pirinçimizi sıcak suda bekletiyoruz Bir cevzedede bademlerimizi bir iki taşım kaynatıp kabuklarını soyuyoruz Bademleri kısık ateşte kavurup bir tabağa alıyoruz Maydanozumuzuda ince ince kesiyor bademlerin yanına alıyoruz Etlerimiz iyice pişince, çıkarıp biraz soğutuyoruz Sonra etleri didikliyoruz Maydanozunu bademini ete ekleyip, baharatlarıyla harmanlayıp ağzını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz Pirinç pilavini bildiğimiz kalsik şekilde yapıyoruz Pirinci haşlama suyuyla yapıyoruz Tane baharatlarını çıkarıp haşlama suyundan ekliyoruz Pilavımızda pişince 15 dakika bekletiyoruz En son olarak pilavla eti buluşturuyor, üzerine eksradan birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiber ekliyor birbiriyle harmanlıyoruz Anlatabilmişimdir inşallah Yapmak isteyenlere kolay gelsin
*1 tane 2 kiloluk kuzu budu
*3 buçuk su bardağı pirinç
*Bir avuç badem
*Yarım demet maydanoz
*Birer tatlı kaşığı tane kara biber
*Tane yeni bahar
*Birer tatlı kaşığı toz karabiber
*Toz yeni bahar
*Tuz
Haşu Tarifi Yapılışı Size Mardin yöresine ait bir lezzet sunmak istiyorum Kaburga dolmasının iç pilavı Bu yemek çok beğeni alan, hem göze hemde mideye hitap eden bir o kadarda zahmetli bir lezzet Özel misafirlere yapılır
Hazırlanışı: İlk önce bütün butlarımızı yıkayıp süzüyoruz Ortasına bir çizik atıp yağda kısık ateşte altlı üstlü kızartıyoruz Yaklaşık yarım saat kadar sürüyor Kızaran budumuzu çıkarıp biraz yağıyla beraber ve tane baharatlarıyla düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz O esnada pirinçimizi sıcak suda bekletiyoruz Bir cevzedede bademlerimizi bir iki taşım kaynatıp kabuklarını soyuyoruz Bademleri kısık ateşte kavurup bir tabağa alıyoruz Maydanozumuzuda ince ince kesiyor bademlerin yanına alıyoruz Etlerimiz iyice pişince, çıkarıp biraz soğutuyoruz Sonra etleri didikliyoruz Maydanozunu bademini ete ekleyip, baharatlarıyla harmanlayıp ağzını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz Pirinç pilavini bildiğimiz kalsik şekilde yapıyoruz Pirinci haşlama suyuyla yapıyoruz Tane baharatlarını çıkarıp haşlama suyundan ekliyoruz Pilavımızda pişince 15 dakika bekletiyoruz En son olarak pilavla eti buluşturuyor, üzerine eksradan birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiber ekliyor birbiriyle harmanlıyoruz Anlatabilmişimdir inşallah Yapmak isteyenlere kolay gelsin