Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hatay Kömbesi

Hatay Kömbesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin (250 gr)
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım çay kasığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
*Alabildiği kadar un(ben çorba kepçesiyle 7 kepçe koydum dolu dolu ama siz kontrollü koyun)

Üzeri için;


*Susam

İçi için;


*1 dolu çorba kasesi iri çekilmiş ceviz

Hatay Kömbesi Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar bugün sizlere Hataylı bir arkadaşımdan öğrendiğim kömbe tarifini paylaşacağım Ben çok beğendim inşallah deneyen arkadaşlarımda beğenir Sütün içinde şekeri eritin ve yoğurma kabına yumuşayan margarini, sıvı yağ ve şekerli sütü ilave edelim, kabartma tozu ve kömbe baharatını da ekleyelim Sonra unu kontrollü şekilde döküp ele yapışmayan bir hamur elde edelim, resimde gördüğünüz gibi ceviz büyüklüğünde hamur alıp içine cevizle doldurup yuvarlayalım Susama batırıp kömbe kalıbına bastıralım ve yağlı kağıda çevirelim 200 °ısıtılmış fırına sürelim üzerleri pembeleşince çıkaralım Ağzı kapalı bir kavanozda 1 ay bile dursa tazeliğini korur Afiyet olsun
*
*
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt