iltasyazilim
FD Üye
Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (250 gr)
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım çay kasığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
*Alabildiği kadar un(ben çorba kepçesiyle 7 kepçe koydum dolu dolu ama siz kontrollü koyun)
Üzeri için;
*Susam
İçi için;
*1 dolu çorba kasesi iri çekilmiş ceviz
Hatay Kömbesi Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar bugün sizlere Hataylı bir arkadaşımdan öğrendiğim kömbe tarifini paylaşacağım Ben çok beğendim inşallah deneyen arkadaşlarımda beğenir Sütün içinde şekeri eritin ve yoğurma kabına yumuşayan margarini, sıvı yağ ve şekerli sütü ilave edelim, kabartma tozu ve kömbe baharatını da ekleyelim Sonra unu kontrollü şekilde döküp ele yapışmayan bir hamur elde edelim, resimde gördüğünüz gibi ceviz büyüklüğünde hamur alıp içine cevizle doldurup yuvarlayalım Susama batırıp kömbe kalıbına bastıralım ve yağlı kağıda çevirelim 200 °ısıtılmış fırına sürelim üzerleri pembeleşince çıkaralım Ağzı kapalı bir kavanozda 1 ay bile dursa tazeliğini korur Afiyet olsun
*
*
*1 paket margarin (250 gr)
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*Yarım çay kasığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
*Alabildiği kadar un(ben çorba kepçesiyle 7 kepçe koydum dolu dolu ama siz kontrollü koyun)
Üzeri için;
*Susam
İçi için;
*1 dolu çorba kasesi iri çekilmiş ceviz
Hatay Kömbesi Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar bugün sizlere Hataylı bir arkadaşımdan öğrendiğim kömbe tarifini paylaşacağım Ben çok beğendim inşallah deneyen arkadaşlarımda beğenir Sütün içinde şekeri eritin ve yoğurma kabına yumuşayan margarini, sıvı yağ ve şekerli sütü ilave edelim, kabartma tozu ve kömbe baharatını da ekleyelim Sonra unu kontrollü şekilde döküp ele yapışmayan bir hamur elde edelim, resimde gördüğünüz gibi ceviz büyüklüğünde hamur alıp içine cevizle doldurup yuvarlayalım Susama batırıp kömbe kalıbına bastıralım ve yağlı kağıda çevirelim 200 °ısıtılmış fırına sürelim üzerleri pembeleşince çıkaralım Ağzı kapalı bir kavanozda 1 ay bile dursa tazeliğini korur Afiyet olsun
*
*