Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Antakya mutfağının en güzeli

Dilerseniz biberli ekmek deyin, dilerseniz katıklı ekmek, ama bu lezzeti mutlaka deneyin!
Hatay usulü biberli ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte tarifi;




Malzemeler:

4 SB un
12 paket yaş maya
1 SB ılık süt
12 SB sıvı yağ
2 TK tuz
1 YK toz şeker
12 SB su

İçi için:

1 SB taze çökelek
1 soğan
14 demet maydanoz
1 YK biber salçası (tepeleme)
1 YK domates salçası (tepeleme)
12 YK susam
12 YK kekik
12 SB zeytinyağı
1 TK karabiber


Unu bir kaba alın ve ortasını açıp yaş mayayı, ılık sütü ilave edip mayayı eritin Sonrasında şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ara ara su ilave ederek kıvamını belirleyin Sonrasında mayalanması için 30 dk kadar bekletin Bu sırada bir kapta iç malzemeleri karıştırın Buradaki püf noktası soğanın çok ince kıyılmış olması Sonrasında hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin ve 15 dk kada dinlendirin Sonrasında elinizle hamurların üzerine bastırın ve hafifçe açın Her bezenin üzerine 1 YK kadar harç koyup elinizle yayın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1520 dk kadar altı kızarana kadar pişirin



Onedio Yemek

 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt