iltasyazilim
FD Üye
Antakya mutfağının en güzeli
Dilerseniz biberli ekmek deyin, dilerseniz katıklı ekmek, ama bu lezzeti mutlaka deneyin!
Hatay usulü biberli ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte tarifi;
Malzemeler:
4 SB un
12 paket yaş maya
1 SB ılık süt
12 SB sıvı yağ
2 TK tuz
1 YK toz şeker
12 SB su
İçi için:
1 SB taze çökelek
1 soğan
14 demet maydanoz
1 YK biber salçası (tepeleme)
1 YK domates salçası (tepeleme)
12 YK susam
12 YK kekik
12 SB zeytinyağı
1 TK karabiber
Unu bir kaba alın ve ortasını açıp yaş mayayı, ılık sütü ilave edip mayayı eritin Sonrasında şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ara ara su ilave ederek kıvamını belirleyin Sonrasında mayalanması için 30 dk kadar bekletin Bu sırada bir kapta iç malzemeleri karıştırın Buradaki püf noktası soğanın çok ince kıyılmış olması Sonrasında hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin ve 15 dk kada dinlendirin Sonrasında elinizle hamurların üzerine bastırın ve hafifçe açın Her bezenin üzerine 1 YK kadar harç koyup elinizle yayın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1520 dk kadar altı kızarana kadar pişirin
Onedio Yemek
Dilerseniz biberli ekmek deyin, dilerseniz katıklı ekmek, ama bu lezzeti mutlaka deneyin!
Hatay usulü biberli ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız işte tarifi;
Malzemeler:
4 SB un
12 paket yaş maya
1 SB ılık süt
12 SB sıvı yağ
2 TK tuz
1 YK toz şeker
12 SB su
İçi için:
1 SB taze çökelek
1 soğan
14 demet maydanoz
1 YK biber salçası (tepeleme)
1 YK domates salçası (tepeleme)
12 YK susam
12 YK kekik
12 SB zeytinyağı
1 TK karabiber
Unu bir kaba alın ve ortasını açıp yaş mayayı, ılık sütü ilave edip mayayı eritin Sonrasında şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ara ara su ilave ederek kıvamını belirleyin Sonrasında mayalanması için 30 dk kadar bekletin Bu sırada bir kapta iç malzemeleri karıştırın Buradaki püf noktası soğanın çok ince kıyılmış olması Sonrasında hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin ve 15 dk kada dinlendirin Sonrasında elinizle hamurların üzerine bastırın ve hafifçe açın Her bezenin üzerine 1 YK kadar harç koyup elinizle yayın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1520 dk kadar altı kızarana kadar pişirin
Onedio Yemek