Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatay Usulü Döğme Pilavı

Hatay Usulü Döğme Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hatay Usulü Döğme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet tavuk eti ( ben köy tavuğu kullandım)
*2 su bardağı döğme
*1 su bardağı nohut (ıslatılmış )
*Yarım su bardağı tel şehriye
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber

Hatay Usulü Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Nohut ve tavuk yeterli miktarda su ile haşlanır 6 su bardağı tavuk suyuna tuz, karabiber eklenir 2 su bardağı döğme pişirilir Normalde diğer pilavlardan daha uzun sürede hoşlanıyor O nedenle zamanı aşağı yukarı 3040 dk olarak düşünebilirsiniz Ona göre yemek zamanına yakın ayarlayabilirsiniz Düdüklü tencere de pişirebilirsiniz Bu arada sıvı yağ da Şehriye pembeleşinceye kadar kavrulur Pilav pişmeye yakın nohut eklenir Pişen pilav üzerine kavrulan şehriye dökülür Ve karıştırılır 1015 dk dinlendirilir Üzerine tavuk eti ile servis yapılır Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt