iltasyazilim
FD Üye
Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*5 çay bardağı ince bulgur
*3 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 demet maydanoz
*1 demet nane
*1 demet soğan
*Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
Servis için
*Marul
*Taze asma yaprağı
Hatay Usulü Kısır Tarifi Yapılışı Merhabalar Yoğurmaya uygun bir kapta ince bulguru koyuyoruz Yumuşamasını sağlamak için 1 çay bardağı su üzerine döküyoruz Domates ve biber salçasını koyuyoruzEller ıslatılırak yoğrulmaya başlanır Bulgur yumuşadıktan sonra nar ekşisi ekleyip güzelce karıştırıyoruz Ardından zeytinyağını ekliyoruz(nar ekşisi ve zeytinyağı arzuya göre daha az veya daha fazla kullanılabilir)zeytinyağı karıştırıldıktan sonra doğramış olduğumuz nane, maydanoz ve soğanı ekleyip karıştırıyoruz Marul ve asma yaprağı ile servis ediyoruz Afiyet olsun
*5 çay bardağı ince bulgur
*3 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 demet maydanoz
*1 demet nane
*1 demet soğan
*Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
*Yarım çay bardağı nar ekşisi
Servis için
*Marul
*Taze asma yaprağı
Hatay Usulü Kısır Tarifi Yapılışı Merhabalar Yoğurmaya uygun bir kapta ince bulguru koyuyoruz Yumuşamasını sağlamak için 1 çay bardağı su üzerine döküyoruz Domates ve biber salçasını koyuyoruzEller ıslatılırak yoğrulmaya başlanır Bulgur yumuşadıktan sonra nar ekşisi ekleyip güzelce karıştırıyoruz Ardından zeytinyağını ekliyoruz(nar ekşisi ve zeytinyağı arzuya göre daha az veya daha fazla kullanılabilir)zeytinyağı karıştırıldıktan sonra doğramış olduğumuz nane, maydanoz ve soğanı ekleyip karıştırıyoruz Marul ve asma yaprağı ile servis ediyoruz Afiyet olsun