Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı

Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Soğanlı tavuğu için


*1 tane tüm tavuk
*45 tane kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı biber salçası

Döğme pilavı için


*1 kg dövme ((yani aşurelik buğday her yörede adı farklı oluyor))
*Tuz
*1 su bardağı tel şehriye
*2 su bardağı sıvı yağ
*Tavuğu haşladığımız tavuk suyu

Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Ben bir Hataylı olarak en sevdiğim pilavlardan bir tanesi biraz yapması zahmetli ama bir okadar da lezzetli genelde düğünlerde yapılan bir pilavdir
Öncelikle tavuğumuzu hazırlayalım Çünkü pilavı bu tavuk suyuyla yapacağız tüm tavuğu güzel bir şekilde yıkayalım ((eğer siz az yapacaksanız tavuk göğsü ile ya da yarım tavukla da yapabilirsiniz )) ve düdüklü tencereye alalım Soğanları dörde bölüp doğrayalım İçine tuz ,karabiber ,salça konup elimizde ovalayak eğer varsa soğan torbası koyup ağzını bağlayalım Eğer yoksa temiz bir bezin içine koyup bağlayalım ve tavuğun yanına koyup üzerini geçecek kadar su koyup tuz atalım ve pişirelim
Pilavı yapmak için döğmeyi yıkayıp bir kapla yada bardakla ölçelim Çünkü bir bardak döğmeye üç bardak tavuk suyu koyacağız böyle ayarlayarak tencereye döğmeyi ve suyu koyup pişirelim Bu işlem biraz uzun sürüyor Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim ((siz isterseniz bir bardak döğmeden yapabilirsiniz Buna üç bardak su konulur))
Şimdi şehriyesini yakalım Tavaya yağı koyalım İçine tel şehriyeyi koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım Kavrulmuş şehriye suyunu çeken pilava eklenir ve karıştırılırOcağın altı kapatılır ve dinlemeye bırakılır
Pişen tavuk tel tel ayıklanır Soğan da torbadan çıkarılır ve pilavın üzerine süslenir ve servis yapılır
Yapmak biraz aşamalı ama yapmaya değer bir lezzet şimdiden yapanlara kolay gelsinAfiyet olsun
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt