iltasyazilim
FD Üye
Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Soğanlı tavuğu için
*1 tane tüm tavuk
*45 tane kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı biber salçası
Döğme pilavı için
*1 kg dövme ((yani aşurelik buğday her yörede adı farklı oluyor))
*Tuz
*1 su bardağı tel şehriye
*2 su bardağı sıvı yağ
*Tavuğu haşladığımız tavuk suyu
Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Ben bir Hataylı olarak en sevdiğim pilavlardan bir tanesi biraz yapması zahmetli ama bir okadar da lezzetli genelde düğünlerde yapılan bir pilavdir
Öncelikle tavuğumuzu hazırlayalım Çünkü pilavı bu tavuk suyuyla yapacağız tüm tavuğu güzel bir şekilde yıkayalım ((eğer siz az yapacaksanız tavuk göğsü ile ya da yarım tavukla da yapabilirsiniz )) ve düdüklü tencereye alalım Soğanları dörde bölüp doğrayalım İçine tuz ,karabiber ,salça konup elimizde ovalayak eğer varsa soğan torbası koyup ağzını bağlayalım Eğer yoksa temiz bir bezin içine koyup bağlayalım ve tavuğun yanına koyup üzerini geçecek kadar su koyup tuz atalım ve pişirelim
Pilavı yapmak için döğmeyi yıkayıp bir kapla yada bardakla ölçelim Çünkü bir bardak döğmeye üç bardak tavuk suyu koyacağız böyle ayarlayarak tencereye döğmeyi ve suyu koyup pişirelim Bu işlem biraz uzun sürüyor Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim ((siz isterseniz bir bardak döğmeden yapabilirsiniz Buna üç bardak su konulur))
Şimdi şehriyesini yakalım Tavaya yağı koyalım İçine tel şehriyeyi koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım Kavrulmuş şehriye suyunu çeken pilava eklenir ve karıştırılırOcağın altı kapatılır ve dinlemeye bırakılır
Pişen tavuk tel tel ayıklanır Soğan da torbadan çıkarılır ve pilavın üzerine süslenir ve servis yapılır
Yapmak biraz aşamalı ama yapmaya değer bir lezzet şimdiden yapanlara kolay gelsinAfiyet olsun
*1 tane tüm tavuk
*45 tane kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*1 yemek kaşığı biber salçası
Döğme pilavı için
*1 kg dövme ((yani aşurelik buğday her yörede adı farklı oluyor))
*Tuz
*1 su bardağı tel şehriye
*2 su bardağı sıvı yağ
*Tavuğu haşladığımız tavuk suyu
Hataylıdan Tavuklu Döğme Pilavı Tarifi Yapılışı Ben bir Hataylı olarak en sevdiğim pilavlardan bir tanesi biraz yapması zahmetli ama bir okadar da lezzetli genelde düğünlerde yapılan bir pilavdir
Öncelikle tavuğumuzu hazırlayalım Çünkü pilavı bu tavuk suyuyla yapacağız tüm tavuğu güzel bir şekilde yıkayalım ((eğer siz az yapacaksanız tavuk göğsü ile ya da yarım tavukla da yapabilirsiniz )) ve düdüklü tencereye alalım Soğanları dörde bölüp doğrayalım İçine tuz ,karabiber ,salça konup elimizde ovalayak eğer varsa soğan torbası koyup ağzını bağlayalım Eğer yoksa temiz bir bezin içine koyup bağlayalım ve tavuğun yanına koyup üzerini geçecek kadar su koyup tuz atalım ve pişirelim
Pilavı yapmak için döğmeyi yıkayıp bir kapla yada bardakla ölçelim Çünkü bir bardak döğmeye üç bardak tavuk suyu koyacağız böyle ayarlayarak tencereye döğmeyi ve suyu koyup pişirelim Bu işlem biraz uzun sürüyor Tamamen suyunu çekene kadar pişirelim ((siz isterseniz bir bardak döğmeden yapabilirsiniz Buna üç bardak su konulur))
Şimdi şehriyesini yakalım Tavaya yağı koyalım İçine tel şehriyeyi koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım Kavrulmuş şehriye suyunu çeken pilava eklenir ve karıştırılırOcağın altı kapatılır ve dinlemeye bırakılır
Pişen tavuk tel tel ayıklanır Soğan da torbadan çıkarılır ve pilavın üzerine süslenir ve servis yapılır
Yapmak biraz aşamalı ama yapmaya değer bir lezzet şimdiden yapanlara kolay gelsinAfiyet olsun