Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hatim Duasından Önce Hangi Sureler Okunur

Hatim Duasından Önce Hangi Sureler Okunur
0
257

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hatim Duasından Önce Okunan Süreler Hangileri

Hatim ettikten sonradan yapılan Hatim duası öncesinde hangi süreler okunur

Kuranı Kerimi başından ardına kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten daha sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir

Hatim duasından önce kısa sürelerden bazılarını okuyabilirsiniz bu süreler Nas süresi ve Fatiha sureleridir bu sürelerle birlikte Bakara suresinin başından beş ayet okumak sünnettir

Peygamber Efendimiz Nas suresini okuduğu vakit, Fatiha suresine başlar, sonradan Bakara suresinin başından ve ülaike hümülmüflihû'a değin okur, hatim duasını yapardı *

Similar threads

Hatim Duasından Once Okunan Sureler Hangileri Hatim ettikten sonra yapılan Hatim duası oncesinde hangi sureler okunur Kuranı Kerimi başından sonuna kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir Hatim duasından once kısa surelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Hatim damgalamak, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından ardına kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani tanrısal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i doğru okuyup bitirdikten sonradan yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Hatim muhurlemek, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani kutsal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i baştan sona okuyup bitirdikten sonra yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerinizdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir(Yunus Sûresi, 57Âyet) Kur'an Okumanın Fazileti Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi, Kur'ân okumaktır(Suyûtî, Câmiu'sSağîr,, I, 51) Evlerinizi namaz kılmakla ve Kur'an okumakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Yasin ile birlikte hangi sureler okunur? Yasin suresi okunduktan sonra okunan surenin sevabından manevi olarak yararlanabilmesi için sevabı bağışlanabilmektedir. Böylelikle kişi sevdiklerine Yasin suresini okuyarak bağışlayabilmekte sevabına onları da ortak edebilmektedir. Fatiha Suresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,339Kullanıcılar
ryzegrxod1Son üye
Üst Alt