Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hatim Ne Demek

Hatim Ne Demek
0
169

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hatim Nedir

Hatim Sözlük anlamı, damgalamak, sona erdirmek ve son vermek Istılahta; Kur'ânı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'ânı Kerîm'i hatmetmesi demek, Kur'ân'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'ân'ı yüzünden okumak suretiyle yapılabileceği gibi, ezbere okumakla da yapılabilir

Kur'anı Kerim'i okumanın fazîletine dair Hz Peygamber'den böylece çok hadis nakledilmiştir: Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi, Kur'an okumaktır,Evlerinizi namaz kılmakla ve Kur'an okumakla nurlandırınız *

Similar threads

Hatim Nedir Hatim Sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'an'ı yuzunden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Hatim ne demektir Hatim neye denir Hatim nedir Kısaca Hatim ,sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerinizdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir(Yunus Sûresi, 57Âyet) Kur'an Okumanın Fazileti Ümmetimin ibadetinin en faziletlisi, Kur'ân okumaktır(Suyûtî, Câmiu'sSağîr,, I, 51) Evlerinizi namaz kılmakla ve Kur'an okumakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Kur’an Ne Demektir? Kur’an, Cenabı Hakk’ın Cebrâil (as) vâsıtasıyla Efendimiz’e toplam 23 senede Arapça olarak indirdiği, bize kadar ilk nâzil olduğu şekilde tevâtürle, yani yalan söylemeleri mümkün olmayan üstün vasıflı insanların ortak rivayetleriyle gelen ve mushaflarda yazılı olup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
http:img219**************img2193023kuranme2“İşte bu Kur’an muazzam bir kitabdır Onu biz indirdik Çok mübarektir (Fayda ve bereketi çoktur) Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah’tan korkun Tâ ki merhamet olunasınız (En’âm: 155) Kur'anı Kerîm, Allah'ın insanlara indirdiği son Mukaddes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt