Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hava harp okulu kuruluş yıldönümü

Hava harp okulu kuruluş yıldönümü

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Birincil motorlu uçağın havalanmasından sonradan havacılık alanında gerçekleşen gelişmeler, Türk Ordusu göre çok yakından izlenmiştir

Havacılığın önemi ve etkinliği hemen değerlendirilmiş ve 1912 yılında Hava Harp Okulu'nun bugünkü bulunduğu bölgede, Hava Okuluadıyla birincil havacılık eğitim kurumu açılmıştır

Uzun bir zaman, bir dizi aşamalar geçiren ve yer değiştiren okulda çoğunlukla Kara Harp Okulu mezunu subaylar buharlaşan almak üzere eğitilmişler ve sonra bu subaylar, Türk Hava Kuvvetleri'nin çekirdeğini oluşturmuşlardır

Türk Hava Kuvvetleri'nin kendi personelini yetiştirebileceği bir okula kavuşması sonra gerçekleşmiş ve bugünkü adıyla Hava Harp Okulu 1951 yılında ESKİŞEHİR'de açılmıştır

30 Ağustos 1953'te birincil mezunlarını veren Hava Harp Okulu, 1954 yılında İZMİR'e taşınmıştır

14 Şubat 1967'de, Hava Harp Okulu'nun bir kültür ve tarih hazinesi olan İstanbul'a taşınmasına karar verilmiştir

Havacılık ve Uzay teknolojisinin çabuk gelişmesi Hava Harp Okulu eğitimöğretiminde köklü değişiklikler yapılmasını gerektirmiştir Bu amaçla mezuniyet sonrası tahsis alanları incelenip eğitim gereksinimleri saptanarak, sorunların fakat 4 takvim lisans düzeyinde bir eğitimöğretimle karşılanabileceğine karar verilmiştir Bu karar ardından, 1967 yılında, Hava Harp Okulu Türk havacılığının doğduğu YEŞİLKÖYİSTANBUL'da bugün içinde bulunduğu tesislerine taşınmış ve önceleri 2 yıl olan eğitimöğretim süresi 1969 yılında 3, 1974 yılında ise 4 yıla çıkarılmıştır Türkiye'nin en köklü üniversiteleriyle yakın ilişkide olması ve Türkiye'nin en büyük hava alanı yakınında konuşlanmış bulunması nedeniyle, Hava Harp Okulu ideal yerini bulmuştur

Hava Harp Okulu, YEŞİLYURTİSTANBUL'daki kapalı ve açık tesislerine ek olarak Yalova'daki uçuş ve kamp eğitim tesisleri ile yaklaşık 4,5 milyon m2 lik bir alana belirlenmiş olup, bugünkü eğitim gereksinimlerine cevap verebilecek düzeydedir Bu alan, mevcut havacılık programlarının sağlanması için tatmin edici olup, gereklilik duyulduğunda gelişmeyi temin edebilecek ilaveler yapılmasına uygundur

4 yıllık eğitim dönemlerinde uygulanan değişik akademik programlardan daha sonra 1991 yılında mühendislik lisans programının da uygulanmasına başlanmıştır 1960 yılına dek hanımefendi öğrencilerinde alındığı okula 32 sene aradan sonra 1992 yılında her yerde hanımefendi öğrenci alınmaya başlanmıştır Yine 1992 yılından itibaren arkadaş ve müttefik ülkelerden gelen misafir öğrencilere de Hava Harp Okulu ’nda eğitim verilmeye başlanmıştır

Not alıntıdır daha geniç veri için link http:wwwhhoedutrhhohtm
DAILYMOTIONvideoxv0yxhavakuvvetleritanytymfilmipoliticsDAILYMOTION *

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt