Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hava Kirliliğinin Neden Olduğu Hastalıklar

Hava Kirliliğinin Neden Olduğu Hastalıklar

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hava Kirliliğinin Niçin Olduğu Hastalıklar
Hava Kirliliğinin Neden Olduğu Hastalıklar Hangileridir?
Hava Kirliliğinin Niçin Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Kronik bronşit: nedenleri sigara içilmesi ve hava kirliliğidir Önce, hasta sabahleyin uyandığında ortaya çıkan kuru bir öksürükle başlar Hastalar bunu sıkça sigaraya ya da hava kirliliğine bağlayarak üstünde durmazlar ardarda iki yılın üç ayını çoğu günlerinde öksürük olması kronik bronşitin kurulmuş olduğunu gösterir Kronik bronşitli hastaların bir kısmında zamanla ilerleyici bir solunum yetmezliği da başlar Bu hastalarda hırıltılı solunum, dudak ve parmaklarda morarma, boyun damarlarında dolgunluk, bacaklarda ödem, karında asit, karaciğer büyümüsi gibi belirtilere fazla sık rastlanır

Amfizem: Bu rahatsızlık da sigara ve hava kirliliğinin eseridir Sinsi bir nefes darlığı ile başlar Önceleri ağır eforlarda görülen solunum yetmezliği artan bir şekilde hafif eforlarda da olmaya başlar ve nihayet hastayı konuşturmayacak dek ilerler Bu hastaların ellerini kollarını oynatmaları bile hastayı nefes nefese bırakır Amfizemli hastaların göğüsleri şişkindir ve hemen hemen bir fıçı şeklini almıştır Dudaklarını büzerek uzun uzun zayıflar

Astım: Hava kirliliğinin aracısız doğraya astıma yol açıp açmadığı kesinkes bilinmiyorsa da, hava kirliliğinden ençok zarar görenlerin astımlılar olduğu bilinmektedir Hava kirliliği standartlarının aşıldığı durumlarda astımlıların derhal hepsi bundan etkilenmektedir Böylegünlerde astım krizinde hastaneye başvurular artmaktadır çok eskiden hava kirliliği ile ilgili olduğu düşünülen bir çeşit astım formu tanımlanmıştır ancak, bu hastalıklara görüldükleri şehirlerin ismini izafeten “New Orleans Astımı ve “TokyoYokohomo Astımı gibi isimler verilmiştir

Geçtiğimiz yıllarda, basın yayın organlarında İstanbul ’da birçok hastada, geçmeyen kuru inatçı bir öksürükle karakterize bir değişiklik bronşitin fazla yaygın olarak rastlandığı bildirilmiş ve rahatsızlık “İstanbul Bronşiti olarak isimlendirilmiştir Bu tablo, muhtemelen hava kirliliğine bağlı olarak bronşlarda oluşan bir nesil alerjik irin sonucu ortaya çıkmıştır Antibiyotiklere, öksürük ilaçlarına yanıt vermeyen İstanbul Bronşiti ama astım tedavisnde kullanılan kortizon ve antihistaminik ilaçlarla yoklama altına alınabilmiştir Bu hastaların akciğer röntgenlerinde ve alerjik deri testlerinde herhangi bir bozukluk olmadığı halde, bronşlardaki fazla duyarlılığı belirten provokasyon testleri patolojik (bozuk) bulunmaktadır

Hava kirliliğinin, solunum yollarının nezle, grip gibi virüslerle oluşan enfeksiyonlarını ve bakterilerle oluşan bronşit, zatürre gibi hastalıklarını kolaylaştırdığı ve bu hastalıkların daha sağır seyretmesine yol açtıkları da bilinmektedir *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt