Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Havayolu Şirketinden Açıklama: Eğitim Uçağı Neden Düştü?

Havayolu Şirketinden Açıklama: Eğitim Uçağı Neden Düştü?
0
34

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
s-b6bddda331de21229acc33f28859dab52b74805c.jpg

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde sokak ortasına düşen tek motorlu uçağın bağlı olduğu havayolu şirketinden yapılan açıklamada, kazanın meydana geliş biçiminin şeffaf bir halde araştırıldığı açıklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında uçağın eğitim sırasında düştüğü belirlendi. Otkum'un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Murat Avşar'ın ise uçuş eğitimi aldığı belirlendi. Savcılık koordinesinde soruşturmayı sürdüren polis takımları, uçağın bağlı olduğu şirket sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K.'nin sözlerine başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 yetkilinin, emniyetteki süreçlerinin sürdüğü belirtildi. Ankara'dan yola çıkan kaza kırım grubu de dün gece olay yerine gelerek, inceleme yaptı. İncelemenin akabinde kırıma uğrayan uçağın enkazı, alımlı ile bölgeden kaldırıldı.

Havayolu şirketinden açıklama

Uçağın bağlı olduğu havayolu şirketi, toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, '25 Nisan 2022 tarihi lokal saatle 15.00 sularında Bursa Yunuseli Havalimanı'ndan Yenişehir Havalimanı'na seyrüsefer düzenlemek emeliyle kalkış yapan TC-UPT tescilli hava aracımız, şimdi sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı kırıma uğramıştır. Kaza sonrasında birinci önceliğimiz arama ve kurtarma grupları ile koordineli bir formda hava aracımıza ulaşıp, uçuş grubumuzun sıhhat durumları ile alakalı bilgi edinmek olmuştur. Ne yazık ki pilotlarımız Murat Avşar ve Furkan Otkum, meydana gelen elim hadisede vefat etmiştir' denildi.

'Vefat eden takımımızın aileleri ile temas halinde ve yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaktayız' denilen açıklamada, 'Kazanın meydana geliş sebeplerinin şeffaflıkla araştırılması konusunda hava aracı, motor, pervane üreticileri, emniyet güçleri, ulaşım emniyeti inceleme kurulu ve ilgili öbür tüm otoritelerle bağlantımız, uyumumuz ve inceleme sürecimiz devam etmektedir. Öte yandan vefat eden takımımızın aileleri ile de temas halinde ve yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizlere ve vefat eden kanat arkadaşlarımıza, bu güç süreçte vermiş olduğunuz dayanak için teşekkür ederiz. Meydana gelen bu elim kazada vefat eden uçuş takımımızın tüm yakınları ve sevenlerinin ve havacılık topluluğumuzun başı sağ olsun'  sözleri kullanıldı.

858,444Konular
980,894Mesajlar
29,490Kullanıcılar
TulparSon üye
Üst Alt