iltasyazilim
FD Üye
Havsel Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı iri bulgur
*250300 gram kuşbaşı et
*1 tane kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 su bardağı karışık garnitür ( havuç, bezelye, patates)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 çay kaşığı silme kimyon
*12 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı limon suyu
*Göz kararı tuz
*( başka baharat kullanmıyorum özellikle)
*Göz kararı kaynar su
Havsel Pilavı Tarifi Yapılışı Önce etlere 1 çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz Suyunu verip çekmeye başlayınca tuzunu ekliyoruz Etler güzelce kavrulduktan sonra, pilav tenceresine yağları ekleyip küp küp doğranmış soğanları sarımsakla birlikte kavuruyoruz Akabinde sıcak suda bekletilmiş iyice yıkanmış bulgurpirinç ikilisini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Baharatları da ekleyip, peşine pişen etleri ve garnitürü ekliyoruz Kaynar suyunu ekleyip, şekeri, Limon suyunu, tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı iri bulgur
*250300 gram kuşbaşı et
*1 tane kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 su bardağı karışık garnitür ( havuç, bezelye, patates)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 çay kaşığı silme kimyon
*12 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı limon suyu
*Göz kararı tuz
*( başka baharat kullanmıyorum özellikle)
*Göz kararı kaynar su
Havsel Pilavı Tarifi Yapılışı Önce etlere 1 çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz Suyunu verip çekmeye başlayınca tuzunu ekliyoruz Etler güzelce kavrulduktan sonra, pilav tenceresine yağları ekleyip küp küp doğranmış soğanları sarımsakla birlikte kavuruyoruz Akabinde sıcak suda bekletilmiş iyice yıkanmış bulgurpirinç ikilisini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Baharatları da ekleyip, peşine pişen etleri ve garnitürü ekliyoruz Kaynar suyunu ekleyip, şekeri, Limon suyunu, tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun