Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havsel Pilavı

Havsel Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Havsel Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı iri bulgur
*250300 gram kuşbaşı et
*1 tane kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 su bardağı karışık garnitür ( havuç, bezelye, patates)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 çay kaşığı silme kimyon
*12 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı limon suyu
*Göz kararı tuz
*( başka baharat kullanmıyorum özellikle)
*Göz kararı kaynar su

Havsel Pilavı Tarifi Yapılışı Önce etlere 1 çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz Suyunu verip çekmeye başlayınca tuzunu ekliyoruz Etler güzelce kavrulduktan sonra, pilav tenceresine yağları ekleyip küp küp doğranmış soğanları sarımsakla birlikte kavuruyoruz Akabinde sıcak suda bekletilmiş iyice yıkanmış bulgurpirinç ikilisini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Baharatları da ekleyip, peşine pişen etleri ve garnitürü ekliyoruz Kaynar suyunu ekleyip, şekeri, Limon suyunu, tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt