iltasyazilim
FD Üye
HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)
MALZEME:
Havuç
1 kg
Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı
Zeytinyağı
34 su bardağı
Tuz
Sarmısak
4 diş
Süzme yoğurt
2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 45 dakika orta ateşte pişirin Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın
MALZEME:
Havuç
1 kg
Kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı
Zeytinyağı
34 su bardağı
Tuz
Sarmısak
4 diş
Süzme yoğurt
2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 45 dakika orta ateşte pişirin Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın