iltasyazilim
FD Üye
Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet orta boy havuç
*1 çay bardağı tel şehriye, (isteğe bağlı)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 diş sarımsak
*5 su bardağı tavuk veya et suyu (yoksa 1 paket bulyon kullanabilirsiniz)
*Tuz
Terbiyesi için;
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı nane
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı 2 adet havuç yıkanıp rendelenir Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve havuç ,sarımsak yağda kavrulur Kavrulan havuçların üzerine 1 çay bardağı şehriye ilave edilir ve üzerine 5 su bardağı tavuk veya et suyu eklenip kaynatılırTerbiyesi için yoğurt, yumurta ve un çırpılır Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilip karıştırılır Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 12 kepçe ilave edilir ve karıştırarak ılınması sağlanır Ilınan terbiye yavaş yavaş tencereye dökülür ve sürekli karıştırarak kaynatılır Çorba kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve kaynatılır 1 yemek kaşığı tereyağı küçük bir sos tavası içerisinde eritilir ve üzerine nane ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur Kızdırılan naneli yağ çorbanın üzerine dökülüp karıştırılır Afiyet olsun
*2 adet orta boy havuç
*1 çay bardağı tel şehriye, (isteğe bağlı)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 diş sarımsak
*5 su bardağı tavuk veya et suyu (yoksa 1 paket bulyon kullanabilirsiniz)
*Tuz
Terbiyesi için;
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı nane
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı 2 adet havuç yıkanıp rendelenir Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve havuç ,sarımsak yağda kavrulur Kavrulan havuçların üzerine 1 çay bardağı şehriye ilave edilir ve üzerine 5 su bardağı tavuk veya et suyu eklenip kaynatılırTerbiyesi için yoğurt, yumurta ve un çırpılır Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilip karıştırılır Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan 12 kepçe ilave edilir ve karıştırarak ılınması sağlanır Ilınan terbiye yavaş yavaş tencereye dökülür ve sürekli karıştırarak kaynatılır Çorba kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve kaynatılır 1 yemek kaşığı tereyağı küçük bir sos tavası içerisinde eritilir ve üzerine nane ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur Kızdırılan naneli yağ çorbanın üzerine dökülüp karıştırılır Afiyet olsun