iltasyazilim
FD Üye
Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 palet baklavalık yufka
*1 paket teremyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*200 gr iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*İnce 1 dilim limon parçası
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı Tepsi büyüklüğüne göre yufkaları kesiyoruz ve tepsiyi yalayarak her yufka katına erittiğimiz teremyağ ile sıvı yağı sürüp yedirin Kata cevizimizi serpiyoruz ardından yine her katı yağşayarak nütğn yufkayı tepsiye yediriyoruz en son katın yağının bol olmasına dikkat edelim Eğer borcam da pişiricekseniz önce altını sonra üstünü pişirmeye dikkat edin 180 derecede pişiriyoruz Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatıp şerbeti kapatıyoruz Tatlı da şerbertte ılık olunca şerbeti döküyoruz
*1 palet baklavalık yufka
*1 paket teremyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*200 gr iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*İnce 1 dilim limon parçası
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı Tepsi büyüklüğüne göre yufkaları kesiyoruz ve tepsiyi yalayarak her yufka katına erittiğimiz teremyağ ile sıvı yağı sürüp yedirin Kata cevizimizi serpiyoruz ardından yine her katı yağşayarak nütğn yufkayı tepsiye yediriyoruz en son katın yağının bol olmasına dikkat edelim Eğer borcam da pişiricekseniz önce altını sonra üstünü pişirmeye dikkat edin 180 derecede pişiriyoruz Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatıp şerbeti kapatıyoruz Tatlı da şerbertte ılık olunca şerbeti döküyoruz