iltasyazilim
FD Üye
Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası
*1 kase fındık
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon suyu
*250 gr tereyağı
Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı Yuvarlak tepsiye 20 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek seriyoruz 20 Kata geldiğimizde bol fındık içini serpiyoruz, tekrar 20 kat daha aralarına tereyağı sürerek seriyoruz Son kata geldiğimizde yağ sürmeden havuç şeklinde dilimliyoruz ,kestikten sonra 30 dk fırında pişiriyoruz, o arada şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz ,fırından çıktıktan sonra ılınmış şerbeti üzerine döküyoruz Dilediğimiz gibi süsleyebiliriz Afiyet olsun
*1 paket baklava yufkası
*1 kase fındık
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon suyu
*250 gr tereyağı
Havuç Dilimi Tarifi Yapılışı Yuvarlak tepsiye 20 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek seriyoruz 20 Kata geldiğimizde bol fındık içini serpiyoruz, tekrar 20 kat daha aralarına tereyağı sürerek seriyoruz Son kata geldiğimizde yağ sürmeden havuç şeklinde dilimliyoruz ,kestikten sonra 30 dk fırında pişiriyoruz, o arada şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz ,fırından çıktıktan sonra ılınmış şerbeti üzerine döküyoruz Dilediğimiz gibi süsleyebiliriz Afiyet olsun