iltasyazilim
FD Üye
Havuç Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilodan biraz az havuç
*1 su bardağı toz şeker
*2 paket petibör bisküvi
*Hindistan cevizi
Havuç Lokumu Tarifi Yapılışı Havuçlar soyulup, rendelenir şekerle birlikte bir tencereye alınıp ocağa koyulur Orta ateşte, havuçlar suyunu salıp, suyu hafif şerbet kıvamında olana kadar pişirilir Havuçlar pişerken petibör bisküviler robotta çekilip toz haline getirilir (İsterseniz bisküvileri elinizle de ufalayabilirsiniz ama elde ufalamak oldukça yorucu bir işlem oluyor) Havuçlar ocaktan alınınca soğumaya bırakılır (El yakmayacak kıvamda olmalı) Soğuduktan sonra toz haline getirilmiş bisküviler eklenerek yoğrulur (Biraz cıvık ve yapışan bir hamur olacak, yapışmaması için bisküvi takviyesi yapmayın çünkü biraz yumuşak olması gerekiyor) Daha sonra top şekli verilip hindistan cevizine bulanır Afiyet olsun
*1 kilodan biraz az havuç
*1 su bardağı toz şeker
*2 paket petibör bisküvi
*Hindistan cevizi
Havuç Lokumu Tarifi Yapılışı Havuçlar soyulup, rendelenir şekerle birlikte bir tencereye alınıp ocağa koyulur Orta ateşte, havuçlar suyunu salıp, suyu hafif şerbet kıvamında olana kadar pişirilir Havuçlar pişerken petibör bisküviler robotta çekilip toz haline getirilir (İsterseniz bisküvileri elinizle de ufalayabilirsiniz ama elde ufalamak oldukça yorucu bir işlem oluyor) Havuçlar ocaktan alınınca soğumaya bırakılır (El yakmayacak kıvamda olmalı) Soğuduktan sonra toz haline getirilmiş bisküviler eklenerek yoğrulur (Biraz cıvık ve yapışan bir hamur olacak, yapışmaması için bisküvi takviyesi yapmayın çünkü biraz yumuşak olması gerekiyor) Daha sonra top şekli verilip hindistan cevizine bulanır Afiyet olsun