iltasyazilim
FD Üye
Havuç Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg havuç
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*bol hindistan cevizi
Havuç Lokumu Tarifi Yapılışı Havuçların kabuklarını kazıyıp yıkıyoruz İyice yumuşayana kadar haşlıyoruz Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılındıktan sonra robottan geçirip püre haline getiriyoruz Bir kasede su şeker ve nişastayı iyice karıştırın Havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Suyla ıslatılmış bir tepsiye dökün ve üzerini düzleyin Bir gece buzdolabında bekletin daha sonra istediğiniz büyüklüğünde kareler kesip hindistan cevine bulayın Servis edin
*1 kg havuç
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*bol hindistan cevizi
Havuç Lokumu Tarifi Yapılışı Havuçların kabuklarını kazıyıp yıkıyoruz İyice yumuşayana kadar haşlıyoruz Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılındıktan sonra robottan geçirip püre haline getiriyoruz Bir kasede su şeker ve nişastayı iyice karıştırın Havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Suyla ıslatılmış bir tepsiye dökün ve üzerini düzleyin Bir gece buzdolabında bekletin daha sonra istediğiniz büyüklüğünde kareler kesip hindistan cevine bulayın Servis edin