iltasyazilim
FD Üye
Keki için :
5 yumurta
Yarım çay bardağı su
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
1 buçuk su bardağı un
Kreması için :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Havuç peltesi için :
2 büyük boy rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
İlk olarak kek için yumurtaların akını ayırın akına bir fiske tuz atın çırpın Beyaz ve köpük köpük olana dek sarılarına şekeri ilave edin İyice çırpın Suyu ve diğer malzemeleri ekleyin çırpın Yumurtanın beyazını diğer karışıma ekleyin yavaş yavaş sönmemesi için spatula ile karıştırın 160 derece de pişirin kreması için malzemeleri tencereye koyun kaynatın Soğumaya bırakın Havuç peltesi için malzemeleri tencereye koyun kaynatın kaynayıp soğuyunca blender yardımıyla püre haline getirinKek fırın dan çıkıp soğuyunca ortadan ikiye kesin kremayı dokun üzerini diğer kekle kapatın en üste havuç peltesini sürün dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
5 yumurta
Yarım çay bardağı su
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
1 buçuk su bardağı un
Kreması için :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Havuç peltesi için :
2 büyük boy rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
İlk olarak kek için yumurtaların akını ayırın akına bir fiske tuz atın çırpın Beyaz ve köpük köpük olana dek sarılarına şekeri ilave edin İyice çırpın Suyu ve diğer malzemeleri ekleyin çırpın Yumurtanın beyazını diğer karışıma ekleyin yavaş yavaş sönmemesi için spatula ile karıştırın 160 derece de pişirin kreması için malzemeleri tencereye koyun kaynatın Soğumaya bırakın Havuç peltesi için malzemeleri tencereye koyun kaynatın kaynayıp soğuyunca blender yardımıyla püre haline getirinKek fırın dan çıkıp soğuyunca ortadan ikiye kesin kremayı dokun üzerini diğer kekle kapatın en üste havuç peltesini sürün dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız