iltasyazilim
FD Üye
Havuç Rüyası Tarifi İçin Malzemeler
*1*kilo havuç
*23 paket bisküvi
*8+1 su bardağı soğuk su
*4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*1 su bardağı süt ve bir paket krem şanti
Süslemek için;
*İsteğe bağlı dövülmüş fıstık veya ceviz
Havuç Rüyası Tarifi Yapılışı Dikdörtgen borcam için bu ölçü tam geliyor, ilk önce havuçları yıkayalım, kabuklarını soyalım ve rastgele doğrayıp bir tencereye alalım Üzerine tam sekiz bardak soğuk su bırakalım ve iyice havuçlarımızı haşlayalım, sonra haşlanan havuçları rondodan geçirip iyice ezelim, tekrar tencereye allaım üzerine şekeri ilave edip karıştıralım Bir iki tık yapınca bir su bardağı suda nişastayı iyice eritip tıklayan havuç peltesinine ilave edlim ve hızlıca karıştıralım Zaten havuçlar hemen muhallebi kıvamını alıyorlar ocağı kapatıp bir kenara allalım, soğutmadan sıcakken borcama dizdiğimiz tek sıra bisküvinin üstüne döşeyelim Sonra tekrar bisküvi tekrar havuçlu muhallebi şeklinde üç sıra döşeyelim En üstü havuçlu muhallebi ile döşeyip bir kenara alıp soğumaya bırakalım, sonra krem şantimizi hazırlayalım, zaten nişastadan dolayı çabuk donuyor Krem şantimizde sürüp servis yapacağımız zamana kadar buzdolabında bekletelim Üzerini istediğiniz şekilde ceviz veya fıstıkla süsleyip dilimleyip servis yapınız Afiyet olsun
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu, içinde süt yağ, yumurta olmadığı için güzelce streçlenirse buzdolabında bir hafta tazeliğini koruyor, afiyet olsun
*
*1*kilo havuç
*23 paket bisküvi
*8+1 su bardağı soğuk su
*4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*1 su bardağı süt ve bir paket krem şanti
Süslemek için;
*İsteğe bağlı dövülmüş fıstık veya ceviz
Havuç Rüyası Tarifi Yapılışı Dikdörtgen borcam için bu ölçü tam geliyor, ilk önce havuçları yıkayalım, kabuklarını soyalım ve rastgele doğrayıp bir tencereye alalım Üzerine tam sekiz bardak soğuk su bırakalım ve iyice havuçlarımızı haşlayalım, sonra haşlanan havuçları rondodan geçirip iyice ezelim, tekrar tencereye allaım üzerine şekeri ilave edip karıştıralım Bir iki tık yapınca bir su bardağı suda nişastayı iyice eritip tıklayan havuç peltesinine ilave edlim ve hızlıca karıştıralım Zaten havuçlar hemen muhallebi kıvamını alıyorlar ocağı kapatıp bir kenara allalım, soğutmadan sıcakken borcama dizdiğimiz tek sıra bisküvinin üstüne döşeyelim Sonra tekrar bisküvi tekrar havuçlu muhallebi şeklinde üç sıra döşeyelim En üstü havuçlu muhallebi ile döşeyip bir kenara alıp soğumaya bırakalım, sonra krem şantimizi hazırlayalım, zaten nişastadan dolayı çabuk donuyor Krem şantimizde sürüp servis yapacağımız zamana kadar buzdolabında bekletelim Üzerini istediğiniz şekilde ceviz veya fıstıkla süsleyip dilimleyip servis yapınız Afiyet olsun
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu, içinde süt yağ, yumurta olmadığı için güzelce streçlenirse buzdolabında bir hafta tazeliğini koruyor, afiyet olsun
*