Havuç Sote Havuç Sote Malzemeler 500 gr ufak soğan 750 gr havuç 50 gr margarin Tuzlu ve karabiber Toz şeker 12 demet maydanoz 2 demet taze soğan Yemeğin Tarifi Soğanları soyun ve havuçları temizleyin Soğanları yağda çevirin, tuzlu, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin Havuçları ilave edin ve tekrar tuzlu, karabiber ve bir parça toz şeker ilave ederek tatlandırın Yarım bardak su ilave edip 1012 dakika, arada karıştırarak, pişirin Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını belirlenmiş Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üstüne koyarak 3 dakika beraber pişirin Sotenin suyu 6 yemek yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz Sıhhat Olsun!havucsote5c4f50d897d4dalt