iltasyazilim
FD Üye
Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet havuç
*2 su bardağı yoğurt
*Yarım baş soğan
*2 büyük diş sarımsak
*1 küp şeker
*Yarım çay bardağı su
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı Özellikle et yemelerinin yanına salata veya meze olarak çok yakışıyor Malzemesi evde bulunabilir malzemeler ve yapımı kolay
Tarifi yapmaya başlamadan önce eğer yoğurt çok sulu ve cıvık ise yoğurdun suyunun biraz alınması gerekiyor Bunun için süzgece üzerine temiz bir mutfak bezi serilir ve yoğurt bu bezin üzerine dökülür Altına da derin bir kap koyalım ki süzülen sular buzdolabını kirletmesin Bu vaziyette yoğurt bir süre buzdolabında bekletilir 11,5 saat bunun için yeterlidir Havuçlar rendelenir Tencereye az zeytinyağı konur ve ince ince kıyılmış olan soğan (soğanı rondodan geçirmeyiniz bıçakla kıyınız daha lezzetli oluyor böyle) kıyılmış olan havuçlar hafif kavrulan soğanların üzerine konulur Ardından yarım çay bardağı su ve 1 küp şeker atılıp bir güzel karıştırılarak sotelenir Yaklaşık 15 dk yeterli oluyor Ancak sizin havucunuzun sulu olup olmadığına göre süre değişebilir Burada havuçların ölmesi gerekiyor piştiklerini anlamamız için Pişen havuçlar bir kaba alınır ve soğuması beklenir Diğer taraftan yoğurt bir kaba alınıp üzerine ince ince olabildiğince küçük parçalar halinde sarımsaklar doğranır veya rendelenir veya ezilir , tercih sizin Yoğurt bir güzel çırpıldıktan sonra soğumuş havuçlara eklenir İyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır Eğer isterseniz üzerini cevizle süsleyebilir veya karışımın içine çekilmiş ceviz de katabilirsinizBen süsleme amaçlı ceviz kullandım Afiyet olsun
*67 adet havuç
*2 su bardağı yoğurt
*Yarım baş soğan
*2 büyük diş sarımsak
*1 küp şeker
*Yarım çay bardağı su
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı Özellikle et yemelerinin yanına salata veya meze olarak çok yakışıyor Malzemesi evde bulunabilir malzemeler ve yapımı kolay
Tarifi yapmaya başlamadan önce eğer yoğurt çok sulu ve cıvık ise yoğurdun suyunun biraz alınması gerekiyor Bunun için süzgece üzerine temiz bir mutfak bezi serilir ve yoğurt bu bezin üzerine dökülür Altına da derin bir kap koyalım ki süzülen sular buzdolabını kirletmesin Bu vaziyette yoğurt bir süre buzdolabında bekletilir 11,5 saat bunun için yeterlidir Havuçlar rendelenir Tencereye az zeytinyağı konur ve ince ince kıyılmış olan soğan (soğanı rondodan geçirmeyiniz bıçakla kıyınız daha lezzetli oluyor böyle) kıyılmış olan havuçlar hafif kavrulan soğanların üzerine konulur Ardından yarım çay bardağı su ve 1 küp şeker atılıp bir güzel karıştırılarak sotelenir Yaklaşık 15 dk yeterli oluyor Ancak sizin havucunuzun sulu olup olmadığına göre süre değişebilir Burada havuçların ölmesi gerekiyor piştiklerini anlamamız için Pişen havuçlar bir kaba alınır ve soğuması beklenir Diğer taraftan yoğurt bir kaba alınıp üzerine ince ince olabildiğince küçük parçalar halinde sarımsaklar doğranır veya rendelenir veya ezilir , tercih sizin Yoğurt bir güzel çırpıldıktan sonra soğumuş havuçlara eklenir İyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır Eğer isterseniz üzerini cevizle süsleyebilir veya karışımın içine çekilmiş ceviz de katabilirsinizBen süsleme amaçlı ceviz kullandım Afiyet olsun