iltasyazilim
FD Üye
Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*11 tane kadar havuç
*1 paket petibor bisküvi
*2 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Hindistan cevizi
Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçlar güzelce yıkanır, soyulur ve rendelenir Yapışmayacak bir tavaya alınır ve üzerine 2 bardak şekerimiz ilave edilip kavrulur bal kıvamı olana kadar kavrulur (çok da fazla kavurmayın kurur, havuçlar ezilmeye başlandığı zaman alın ocaktan ) ocaktan almadan 5 dk önce tarçın eklenir Soğumaya bırakılır soğuyunca 1 paket petibor bisküviler elle kırılır ufalanır, ama çokta un gibi yapmayın biraz ağıza gelsin bisküviler havuca eklenir ve güzelce yoğurulur İsterseniz içine fındıkta koyabilirsiniz Yoğurulduktan sonra yuvarlak yapılır ve hindistan cevizine bulanır ve kürdanlan batırıp servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN
*11 tane kadar havuç
*1 paket petibor bisküvi
*2 su bardağı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Hindistan cevizi
Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçlar güzelce yıkanır, soyulur ve rendelenir Yapışmayacak bir tavaya alınır ve üzerine 2 bardak şekerimiz ilave edilip kavrulur bal kıvamı olana kadar kavrulur (çok da fazla kavurmayın kurur, havuçlar ezilmeye başlandığı zaman alın ocaktan ) ocaktan almadan 5 dk önce tarçın eklenir Soğumaya bırakılır soğuyunca 1 paket petibor bisküviler elle kırılır ufalanır, ama çokta un gibi yapmayın biraz ağıza gelsin bisküviler havuca eklenir ve güzelce yoğurulur İsterseniz içine fındıkta koyabilirsiniz Yoğurulduktan sonra yuvarlak yapılır ve hindistan cevizine bulanır ve kürdanlan batırıp servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN