Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuç Tatlısı

Havuç Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2,5 su bardağı rendelenmiş havuç
*yarım bardaktanda az su
*1,5 bardak şeker
*1 paket bisküvi
*arzuya göre dövülmüş ceviz
*hindistancevizi

Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Tarifime başlamadan önce şunu söylemek isterim ilk tarifimde detay vermemiştim aceleyle yazmıştım dikkat etmemişim ama burada yemek yapmaya yeni başlamış hanımlarında olabileceğini düşünerek bundan sonra kendi deneyimim ile tarifleri anlatacağımdan emin olun Keşke ilk yemek yapmaya basladığım zamanlarda böyle teknoloji olsa
Gelelim tarife; ilk önce havuçları rendenın kalın tarafı ile rendeliyoruz İki buçuk bardak havuç rendesini tavaya alıyoruz şekeri ve suyu ekliyoruz Bu ara bazı internet sitelerinde su miktari bir bardak olarak filan geçer ben tercih etmiyorum çok sulu oluyor ve çekmesi uzun sürüyor bu yüzden en fazla yarım barda su yeterlidir çabuk pişer ve çabuk soğur Soğuyan hamuru geniş bir kaba alıyoruz arzuya göre ceviz veya fındık dövüp ekleyebilirsiniz Daha sonra ister elinizle ister rondodan geçirdiğiniz bisküvileri hamura ekleyin kıvamı çok cıvıkda olmayacak çok kuruda olmayacak şekilde ekleyebilirsiniz Fındık büyüklüğünde toplar yapıp bir tabakaga koyduğunuz hindistancevizine bulayabilirsiniz İsterseniz kürdanda saplayabilirsiniz Afiyet olsun

858,496Konular
982,235Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt