iltasyazilim
FD Üye
Havuç Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo havuç
*birkaç tane acı yeşil biber
*1*yemek kaşığı tuz
*şeker
*limon tuzu
*1*su bardağı sirke
Havuç Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Havuçlar yıkanır havuç soyacağı ile bir güzel kabukları soyulur, sonra benim ucu tırtıklı sosyete pazarından çok ucuza aldığım bıçağım vardı onu kullandım sizde yoksa bu bıçak normal meyve bıçağı ile havuçları istediğiniz şekilde kesin, küçük bir bidona biraz havuç biraz aralarına tad versin diye acı yeşil biberlerden ve soyulmuş sarmısaklardan sıra sıra döşenir Daha sonra bir leğende tuzu şekeri ve limon tuzu ile sirkesi karıştırılır ve bidonunuza göre su eklenir ve hazırladığımız havuçların üzerinden boşaltılır Ben turşularıma çok az tuz atarım limon tuzunu ve şekerini bol bırakırım asla erimezler, tuz bana çok dokunuyor onun için az atıyorum ama siz kendinize göre ayarlayın tuz oranını daha sonra ağzını sıkıca kapatın ve lavaboda bidonunuzun dışını iyice yıkayıp bir kenara alınız Bir gün bekleyip daha sonra serin ve karanlık bir yerde kışa kadar muhafaza ediniz
*2 kilo havuç
*birkaç tane acı yeşil biber
*1*yemek kaşığı tuz
*şeker
*limon tuzu
*1*su bardağı sirke
Havuç Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Havuçlar yıkanır havuç soyacağı ile bir güzel kabukları soyulur, sonra benim ucu tırtıklı sosyete pazarından çok ucuza aldığım bıçağım vardı onu kullandım sizde yoksa bu bıçak normal meyve bıçağı ile havuçları istediğiniz şekilde kesin, küçük bir bidona biraz havuç biraz aralarına tad versin diye acı yeşil biberlerden ve soyulmuş sarmısaklardan sıra sıra döşenir Daha sonra bir leğende tuzu şekeri ve limon tuzu ile sirkesi karıştırılır ve bidonunuza göre su eklenir ve hazırladığımız havuçların üzerinden boşaltılır Ben turşularıma çok az tuz atarım limon tuzunu ve şekerini bol bırakırım asla erimezler, tuz bana çok dokunuyor onun için az atıyorum ama siz kendinize göre ayarlayın tuz oranını daha sonra ağzını sıkıca kapatın ve lavaboda bidonunuzun dışını iyice yıkayıp bir kenara alınız Bir gün bekleyip daha sonra serin ve karanlık bir yerde kışa kadar muhafaza ediniz