iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kıyma
*1 küçük soğan
*2 diş sarımsak
*1 yumurta
*23 dilim bayat ekmek
*Küçük 1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, kimyon
*Rendelenmiş 3 domates
Pilav için;
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı kaynar su
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 havuç
Havuçlu Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı Önce pilavı yapalım ki köftelerimizi yaparken dinlensin
Havuçlarımızı soyup küçük küçük doğrayıp küçük bir tavada kızartıyoruz
Pilav için pirinçleri yıkayıp sıvı yağı tencereye alıyoruz Kavrulurken tereyağı tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz Pirinçler birbirinden ayrılıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra Kaynar suyunu ilave edip tam kısık olmayan ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakıyoruz 5 6 dakika sonra altını kapattığımız pilavın içine havuçlarımızı ilave edip karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz
Köfte için bayat ekmekleri ıslatıp robota alıyoruz soğan sarımsak ve maydanoz da ilave edip robotta çekiyoruz kıymanın içine bu çektiğimiz harcı koyup yumurta karabiber kimyon ve tuz ilave edip yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz köfteyi küçük küçük yuvarlayıp altını unladığımız tepsiye alıyoruz Az yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz Kızaran köftelerin üzerine rendelenmiş domateslerimizi biraz tuz ve karabiber ilave ederek pişmeye bırakıyoruz 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Pilavı servis tabağına alıyoruz Üzerine pişen soslu köfteden koyup üzerini de maydanozla isterseniz süsleyebilirsiniz Harika bir lezzet Afiyet olsun
*Yarım kilo kıyma
*1 küçük soğan
*2 diş sarımsak
*1 yumurta
*23 dilim bayat ekmek
*Küçük 1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, kimyon
*Rendelenmiş 3 domates
Pilav için;
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı kaynar su
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*2 havuç
Havuçlu Ali Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı Önce pilavı yapalım ki köftelerimizi yaparken dinlensin
Havuçlarımızı soyup küçük küçük doğrayıp küçük bir tavada kızartıyoruz
Pilav için pirinçleri yıkayıp sıvı yağı tencereye alıyoruz Kavrulurken tereyağı tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz Pirinçler birbirinden ayrılıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra Kaynar suyunu ilave edip tam kısık olmayan ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakıyoruz 5 6 dakika sonra altını kapattığımız pilavın içine havuçlarımızı ilave edip karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz
Köfte için bayat ekmekleri ıslatıp robota alıyoruz soğan sarımsak ve maydanoz da ilave edip robotta çekiyoruz kıymanın içine bu çektiğimiz harcı koyup yumurta karabiber kimyon ve tuz ilave edip yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz köfteyi küçük küçük yuvarlayıp altını unladığımız tepsiye alıyoruz Az yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz Kızaran köftelerin üzerine rendelenmiş domateslerimizi biraz tuz ve karabiber ilave ederek pişmeye bırakıyoruz 5 dakika sonra altını kapatıyoruz Pilavı servis tabağına alıyoruz Üzerine pişen soslu köfteden koyup üzerini de maydanozla isterseniz süsleyebilirsiniz Harika bir lezzet Afiyet olsun