iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Bakla Ezmesi (Fava) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kuru bakla
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*yeterince tuz
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
Havuçlu Bakla Ezmesi (Fava) Tarifi Yapılışı 250 gram kuru baklayı üzerini örtecek kadar su ile ocağa koyunBir iki taşı kaynadıktan sonra süzüp suyunu atınTekrar baklaları üzerini örtecek kadar su ile tencereyi doldurun ,bir adet kuru soğan ve 1 adet havuçu ve tuzunu ekleyip eriyene kadar kaynatınSoğanın posasını çıkarın ve geriye kalan malzemeyi el brendırı ile ezinCam bir kaseye alarak soğumaya bırakınBuzdolabında soğutunKalıplar halinde keserek üzerine zeytinyağı döküp servis yapın
*250 gram kuru bakla
*1 adet havuç
*1 adet kuru soğan
*yeterince tuz
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
Havuçlu Bakla Ezmesi (Fava) Tarifi Yapılışı 250 gram kuru baklayı üzerini örtecek kadar su ile ocağa koyunBir iki taşı kaynadıktan sonra süzüp suyunu atınTekrar baklaları üzerini örtecek kadar su ile tencereyi doldurun ,bir adet kuru soğan ve 1 adet havuçu ve tuzunu ekleyip eriyene kadar kaynatınSoğanın posasını çıkarın ve geriye kalan malzemeyi el brendırı ile ezinCam bir kaseye alarak soğumaya bırakınBuzdolabında soğutunKalıplar halinde keserek üzerine zeytinyağı döküp servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.