iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 orta boy havuç
*3 su bardağı kaynar su (tavuk ve et suyuda olabilir)
*Tuz
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Bulguru yıkayıp, suyunu süzüyoruz Tencereye tereyağını ve zeytinyağı koyup eritiyoruz, aynı zamanda arpa şehriyeleride ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz Üzerine salçayı ilave edip 12 dakika daha kavuruyoruz
Ardından bulguru ve havuçlarıda ilave ediyoruz sonra sıcak suyu, tuzunu koyup karıştırıyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ?
Pilavımız piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatıyoruz
1015 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
*1 su bardağı bulgur
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 orta boy havuç
*3 su bardağı kaynar su (tavuk ve et suyuda olabilir)
*Tuz
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Bulguru yıkayıp, suyunu süzüyoruz Tencereye tereyağını ve zeytinyağı koyup eritiyoruz, aynı zamanda arpa şehriyeleride ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz Üzerine salçayı ilave edip 12 dakika daha kavuruyoruz
Ardından bulguru ve havuçlarıda ilave ediyoruz sonra sıcak suyu, tuzunu koyup karıştırıyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ?
Pilavımız piştikten sonra üzerini kağıt havlu ile örtüp, kapağını kapatıyoruz
1015 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz