Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Cevizli Kafes Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan )

Havuçlu Cevizli Kafes Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Havuçlu Cevizli Kafes Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan ) Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Un (ben 4 5 su bardağı kullandım )

İç Harcı İçin;

*4 adet orta boy havuç
*1 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri İçin;

*Pudra şekeri

Havuçlu Cevizli Kafes Kurabiye (Tadına Doyum Olmayan ) Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz Havuçları soyup rendeliyoruz ve şekerini ekleyip suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz Daha sonra çekilmiş ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz

Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur elde ediyoruz
Hamuru 34 parçaya bölüp yağlı kağıdın arasında oklava ya da merdane yardımıyla 23 cm kalınlığında açıyoruz Su bardağıyla şekil veriyoruz daha sonra bazılarına iç harçtan koyuyoruz bunlar altta kalacak olanlar Diğer üstte kalacak olanlara da resimde görüldüğü gibi bıçakla kesikler atıyoruz Daha sonra iç harçlı hamurun üzerine koyup çay bardağıyla bastırıyoruz Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
ve 180 derecede ısıtılmış fırında 1520 dk pembeleşene kadar pişiriyoruz Fırından çıkardığımız kurabiyelerimize soğuduktan sonra isteğe pudra şekeri serpip servis ediyoruzzz
Not: Bu tariften benim 20 adet kurabiyem oldu Yapacağınız kalınlığa ve bardak boyutuna göre sayı değişebilir

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt