iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet havuç
*1015 tane petibör bisküvi
*1 çay bardağı ceviz içi
*yarım yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı toz şeker
üzeri için;
*Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*Havuçlu cezerye yapmak için havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içerisine alınır, şeker ve margarin ilave edilir
*10 dk kadar pişirilir
*Ocakta iken ceviz ilave edilir, 2 dakika daha karıştırılır
*Petibör bisküvi robottan geçirilir ve havuçlu karışım ile yoğurulur
*Ceviz büyüklüğünde toplar alınır, hindistan cevizine bulanılır ve servis tabağına alınır
*Cezeryelerin üzerine kürdan batırılır Afiyet olsun…
Not: İsterseniz cezeryeleri buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz veya ılık servis yapabilirsiniz, iki türlü de çok lezzetli oluyor, havuçlu cezerye tarifini herkese tavsiye ederim
*34 adet havuç
*1015 tane petibör bisküvi
*1 çay bardağı ceviz içi
*yarım yemek kaşığı margarin
*1 su bardağı toz şeker
üzeri için;
*Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*Havuçlu cezerye yapmak için havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içerisine alınır, şeker ve margarin ilave edilir
*10 dk kadar pişirilir
*Ocakta iken ceviz ilave edilir, 2 dakika daha karıştırılır
*Petibör bisküvi robottan geçirilir ve havuçlu karışım ile yoğurulur
*Ceviz büyüklüğünde toplar alınır, hindistan cevizine bulanılır ve servis tabağına alınır
*Cezeryelerin üzerine kürdan batırılır Afiyet olsun…
Not: İsterseniz cezeryeleri buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz veya ılık servis yapabilirsiniz, iki türlü de çok lezzetli oluyor, havuçlu cezerye tarifini herkese tavsiye ederim