iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*5 Adet iri havuç
*1 Su bardağı toz şeker
*1 Paket petibör bisküvi
*Yarım su bardağı ceviz içi
*Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçları kabuklarını soyup, rendeleyip şekerle birlikte ocağa alın, kısık ateşte suyunu salana kadar kapağı kapalı vaziyette bekletin, rondodan geçirdiğiniz ceviz içini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin, havuçlu malzeme soğuyunca un ufak edilmiş bisküvileri de ekleyip iyice yoğurun, dilerseniz bir tepsiye yayıp küçük kareler halinde kesin, yada yuvarlak şekil verin ,ardından hindistan cevizine bulayıp ikram edebilirsiniz
*5 Adet iri havuç
*1 Su bardağı toz şeker
*1 Paket petibör bisküvi
*Yarım su bardağı ceviz içi
*Hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçları kabuklarını soyup, rendeleyip şekerle birlikte ocağa alın, kısık ateşte suyunu salana kadar kapağı kapalı vaziyette bekletin, rondodan geçirdiğiniz ceviz içini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin, havuçlu malzeme soğuyunca un ufak edilmiş bisküvileri de ekleyip iyice yoğurun, dilerseniz bir tepsiye yayıp küçük kareler halinde kesin, yada yuvarlak şekil verin ,ardından hindistan cevizine bulayıp ikram edebilirsiniz