iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Dereotlu Poğaça Mutlaka Deneyin Nefis Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ veya margarin
*1 çay bardağı sıvı
*1 çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru instant maya
*2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzeri için )
*1 adet ince rendelenmiş havuç
*1 miktar ince kıyılmış dereotu
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*34 bardak arası un (kontrollü ekleyin)
İÇ MALZEMESİ :
*Peynir, az maydanoz
Havuçlu Dereotlu Poğaça Mutlaka Deneyin Nefis Tarifi Yapılışı
1
*Huzurlu keyifli akşamlar?
Missler gibi nefiss kokusuyla çok lezzetli poğaça tarifiyle geldim Mutlaka denemenizi öneririm??Buyrun tarifimizin yapılışına ? ?
Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, maya eritilir 5 dk bekletilir
*Tuz, toz şeker, eritilen margarin veya tereyağ, sıvı yağ, yumurta, ince tarafıyla rendelenmiş havuç, kıyılmış bir miktar dereotu karıştırılır, kontrollü olarak ele yapışmayan yumuşak kıvamda özlü bir hamur yoğrulur
*Üzeri kapatılır
*45 dk mayalandırılır
*Mayalanan hamur limon büyüklüğünde yumaklar alınır, iç malzemesi konulur, poğaça şeklinde hazırlanır
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*15 dk tepside mayalandırılır
*Üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Lezzeti şahane poğaçalar hazır??
AFİYETLER OLSUN
*125 gr tereyağ veya margarin
*1 çay bardağı sıvı
*1 çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru instant maya
*2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzeri için )
*1 adet ince rendelenmiş havuç
*1 miktar ince kıyılmış dereotu
*1, 5 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*34 bardak arası un (kontrollü ekleyin)
İÇ MALZEMESİ :
*Peynir, az maydanoz
Havuçlu Dereotlu Poğaça Mutlaka Deneyin Nefis Tarifi Yapılışı
1
*Huzurlu keyifli akşamlar?
Missler gibi nefiss kokusuyla çok lezzetli poğaça tarifiyle geldim Mutlaka denemenizi öneririm??Buyrun tarifimizin yapılışına ? ?
Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, maya eritilir 5 dk bekletilir
*Tuz, toz şeker, eritilen margarin veya tereyağ, sıvı yağ, yumurta, ince tarafıyla rendelenmiş havuç, kıyılmış bir miktar dereotu karıştırılır, kontrollü olarak ele yapışmayan yumuşak kıvamda özlü bir hamur yoğrulur
*Üzeri kapatılır
*45 dk mayalandırılır
*Mayalanan hamur limon büyüklüğünde yumaklar alınır, iç malzemesi konulur, poğaça şeklinde hazırlanır
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*15 dk tepside mayalandırılır
*Üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
*Lezzeti şahane poğaçalar hazır??
AFİYETLER OLSUN