iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Fındıklı Puding Malzemeleri
2 adet havuç – ince rende
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet kakule
Pudingi için Malzemeler
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir sos tenceresinde rende havuç ve toz şekeri karıştırarak pişirin
Yarım su bardağı suda nişastayı çözdürüp havuçlara ilave edip pişirmeye devam edin
Kakule tohumlarını havanda dövün havuçlara ekleyin karıştırın Sosunuz kıvam aldığında ocaktan alın
Küçük bir tencereye sütü koyun Un, nişasta, toz şeker ve toz fındık koyup karıştırın
Ateşin üzerinde kısık ateşte pişirin
Pişmesine yakın vanilya ve tereyağını ilave edin karıştırarak pişirmeye devam edin kıvam aldığında kenara alın
Servis kaselerinizin içine üzerlerinde pay bırakarak paylaştırın
Üzerlerine hazırladığınız havuçlu sosu paylaştırın ve fındık ile süsleyerek soğuk servis edin
2 adet havuç – ince rende
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet kakule
Pudingi için Malzemeler
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir sos tenceresinde rende havuç ve toz şekeri karıştırarak pişirin
Yarım su bardağı suda nişastayı çözdürüp havuçlara ilave edip pişirmeye devam edin
Kakule tohumlarını havanda dövün havuçlara ekleyin karıştırın Sosunuz kıvam aldığında ocaktan alın
Küçük bir tencereye sütü koyun Un, nişasta, toz şeker ve toz fındık koyup karıştırın
Ateşin üzerinde kısık ateşte pişirin
Pişmesine yakın vanilya ve tereyağını ilave edin karıştırarak pişirmeye devam edin kıvam aldığında kenara alın
Servis kaselerinizin içine üzerlerinde pay bırakarak paylaştırın
Üzerlerine hazırladığınız havuçlu sosu paylaştırın ve fındık ile süsleyerek soğuk servis edin