iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Bir adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
Bir kase süzme yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik
kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır
Bir adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
Bir kase süzme yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik
kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır